FINALA EUROPA LEAGUE: AJAX AMSTERDAM v MANCHESTER UNITED 0-2 (0-1) / Experienta a triumfat

FINALA EUROPA LEAGUE. AJAX AMSTERDAM si MANCHESTER UNITED se intalnesc, miercuri seara de la ora 21.45, in finala cu numarul 46 din istoria EUROPA LEAGUE/ CUPA UEFA. „Lancierii”, cu o medie de varsta care se invarte in jurul a 22 de ani, vor sa dea lovitura impotriva gigantului Manchester si sa profite astfel de absentele importante din echipa antrenata de Mourinho. Partida va fi transmisa in direct de posturile Pro Tv si Dolce Sport.

UPDATE: Manchester United si-a trecut in palmares primul trofeu Europa League, dupa ce a trecut in finala competitiei de Ajax Amsterdam, scor 2-0. Jucatorii lui Peter Bosz au fost depasiti de miza evenimentului, iar experienta echipei lui Jose Mourinho si-a spus cuvantul in partida de pe “Friends Arena” din Stockholm. Paul Pogba a avut nevoie de 18 minute pentru a deschide scorul, iar armeanul Henrikh Mkhitaryan a inchis tabela in startul reprizei secunde (48′).

“Diavolii” au castigat al treilea trofeu de la venirea lui Mourinho (in vara anului trecut), dupa ce s-au mai impus in Supercupa Angliei si Cupa Ligii. Manchester si-a completat palmaresul cu singurul mare trofeu care lipsea din vitrina de pe Old Trafford si isi asigura calificarea in grupele Champions League in sezonul viitor.

“As schimba acest trofeu cu viata victimelor atentatului de la Manchester Arena. As face asta imediat daca s-ar putea, nu m-as gandi de doua ori. Sunt multi poeti in fotbal, dar poetii nu castiga trofee. Am stiut ca suntem mai buni ca Ajax si am profitat de slabiciunile lor. Este finalul unui sezon foarte dificil, dar unul foarte, foarte bun”, a declarat Jose Mourinho, potrivit News.ro.

“A fost greu in fata unei echipe bine organizate. Felicitari Manchester United, noi nu am fost atat de buni in aceasta seara. Mai trebuie sa invatam pentru a castiga finale. Totul a fost nou pentru jucatorii mei si sunt sigur ca au invatat ceva din aceasta finala. Daca vom pastra jucatorii, sezonul viitor vom fi mai puternici. A existat o emotie dupa tragedia de la Manchester Arena, s-a vorbit mult in presa, iar ambele echipe au fost afectate”, a spus Bosz, antrenorul echipei Ajax Amsterdam.

Manchester United a devenit al cincilea club care castiga toate cele trei trofee europene, Liga Campionilor, Cupa Cupelor si Cupa UEFA. United devine al cincilea club cu cele trei trofee in palmares, dupa Ajax Amsterdam, Bayern Munchen, Juventus Torino si Chelsea.

STIRE INITIALA

Inaintea partidei din capitala Suediei va fi tinut un minut de reculegere pentru victimele atacului terorist din aceasta saptamana de la Manchester Arena.

AJAX AMASTERDAM v MANCHESTER UNITED (echipe probabile):

AJAX AMSTERDAM (4-3-3): Onana – Veltman, De Ligt, Sánchez, Riedewald – Klaassen, Schöne, Ziyech – Traoré, Dolberg, Younes. Antrenor: Peter Bosz.

Absenti: Viergever (suspendat), Sinkgraven (accidentat)

MANCHESTER UNITED (4-3-3): Romero – Valencia, Jones, Blind, Darmian – Fellaini, Herrera, Pogba – Lingard, Rashford, Mkhitaryan. Antrenor: Jose Mourinho.

Absenti: Bailly (suspendat), Shaw, Ibrahimović, Rojo, Young (toti accidentati).

STADION: Friends Arena (Stockholm)

ARBITRI: DAMIR SKOMINA; Asistenti: Jure Praprotnik si Robert Vukan; Aditionali: Matej Jug si Slavko Vinčić (toti din Slovenia); Rezerva: Gianluca Rocchi (Italia).

Sursa foto: uefa.com