FINALA EUROPA LEAGUE: SEVILLA – BENFICA, ora 21.45, Pro Tv, Dolce Sport, LIVE TEXT Mondo News

FINALA EUROPA LEAGUE. Duelul iberic din ultimul act al EUROPA LEAGUE se va disputa, miercuri seara, pe arena “JUVENTUS STADIUM” din Torino, capitala Piemontului fiind luata cu asalt, inca de aseara, de zeci de mii de suporteri ai echipelor FC SEVILLA si BENFICA LISABONA.

Meciul dintre FC SEVILLA si BENFICA LISABONA  va incepe de la ora 21,45 si va putea fi urmarit in direct pe Pro TV, Digi Sport si Dolce Sport, dar si in format LIVE TEXT pe Mondo News.

FINALA EUROPA LEAGUE. BENFICA spera sa rupa blestemul dupe ce lusitanii au pierdut ultimele sapte finale jucate in cupele europene, cel mai recent episod consumandu-se anul trecut, la Amsterdam, cand Chelsea Londra se impunea cu scorul de 2-1 in finala Europa League.

Dupa ce a castigat Cupa Campionilor Europeni in 1961 si 1962, BENFICA LISABONA a pierdut apoi cinci finale ale CCE, in 1963, 1965, 1968, 1988 si 1990, finala Cupei UEFA din 1983 si cea a Europa League din 2013. ”Vulturii” vor disputa a treia lor finala in aceasta competitie si sunt inca in cautarea primului trofeu. 

In schimb, FC SEVILLA a castigat de doua ori la rand Cupa UEFA, in 2006 dupa un categoric 4-0 cu Middlesbrough, formatie care eliminase Steaua in semifinale, si in 2007, dupa 3-1 la loviturile de departajare cu Espanyol Barcelona (2-2 dupa prelungiri).
BENFICA LISABONA nu a invins o echipa spaniola in cupele europene de 14 meciuri, ultimul succes avand loc in 1982, contra lui Betis Sevilla.

FINALA EUROPA LEAGUE. Antrenorul Jorge Jesus a calcat pe urmele lui Bela Guttmann, antrenorul care a reusit sa califice echipa in portugheza in finale consecutive (1961, 1962). 

Citeste si: FINALA EUROPA LEAGUE este FC SEVILLA – BENFICA

Partida de la Torino va fi condus de o brigada germana, cu Felix Brych la centru, arbitri asistenti fiind Mark Borsch si Stefan Lupp, iar arbitri asistenti aditionali Tobias Welz si Bastian Dankert, in timp ce sarbul Milorad Mazic a fost desemnat al patrulea oficial, in timp ce un alt arbitru de rezerva va fi germanul Thorsten Schiffner.

FINALA EUROPA LEAGUE. Delegatul UEFA la acest meci va fi galezul Trefor Lloyd Hughes, iar observator pentru arbitri din partea forului european va fi scotianul Hugh Dallas. Brych a arbitrat-o de doua ori pe Benfica in cupele europene, in play-off-ul Champions League, editia 2011-2012, cand ”vulturii” invingeau pe Twente Enschede cu scorul de 3-1 (28 august 2011), si in optimile Europa League, editia 2009-2010, cand Benfica remiza cu Olympique Marseille, 1-1 (11 martie 2010).

FC SEVILLA nu poate conta in finala pe Samperio (suspendat), pe Cerisev si Cristoforo (ambii accidentati), in timp ce Vitolo este incert.
BENFICA LISABONA este lipsita de trei piese importante, Enzo Perez, Eduardo Salvio si Lazar Markovic, toti suspendati, in timp ce Silvio este accidentat.

Citeste si: EUROPA LEAGUE: Patru pe doua locuri ! Diseara aflam cine joaca FINALA de la Torino

Golgheterii celor doua echipe in aceasta competitie sunt francezul Kevin Gameiro (FC SEVILLA), cu cinci reusite in 11 partide, si brazilianul Lima (BENFICA LISABONA), cu patru goluri in sapte meciuri.

In acest sezon al EUROPA LEAGUE s-au disputat 204 partide, s-au inscris 475 de goluri (2,33/meci) si au asistat 3.378.088 de spectatori, media fiind de 16.559 la fiecare intalnire.

FINALA EUROPA LEAGUE se va disputa pe Stadionul Juventus, cu o capacitate de 41.254 de locuri, care a fost construit intre martie 2009 si august 2011 pe locul fostei arene Delle Alpi.

Stadionul este unul care indeplineste mai multe standarde ecologice, printre care acelea ca nu polueaza aerul, nu exista niciun risc de incendiu, exploateaza intensiv energia saorelui prin intermediul unor panouri solare, nu produce emisii chimice si acustice, reutilizeaza apa de ploaie si are nevoie de mai putin de jumatate din cantitatea obisnuita de apa pentru irigarea suprafetei de joc.

ECHIPE PROBABILE:

FC SEVILLA: Beto – Coke, Pareja, Fazio, F. Navarro – Carrico, M’Bia – Reyes, Rakitic, Vitolo (?) – Bacca. Antrenor: Unai Emery

BENFICA LISABONA: Oblak – Maxi Pereira, Luisao, Garay, Siquera – Sulejmani, Amorim, Andre Gomes, Gaitan – Rodrigo, Lima. Antrenor: Jorge Jesus

Sursa foto: article.wn.com