Finala Europa League. Villarreal-Manchester United 11-10 dld (1-0, 1-1, 10-9)

Submarinul Galben castiga, in premiera, trofeul fara a suferi vreo infrangere

Villarreal a câştigat in premiera Europa League, miercuri seară, la Gdansk, după ce a învins pe Manchester United în urma loviturilor de departajare, scor 11-10 (singurul care a ratat a fost portarul David De Gea). După 120 de minute, scorul a fost 1-1.

Villarreal va juca în sezonul viitor în grupele UEFA Champions League, urmând a intra în urna a doua la tragerea la sorți. Manchester United va fi în urna a doua.

Scorul a fost egal la capătul celor 120 de minute, după golurile marcate de Gerard Moreno (29) și Cavani (55), cele două echipe au ajuns la loviturile de departajare. Jucătorii ambelor echipe au executat excelent și totul s-a decis la ultimele penalty-uri. Portarul Geronimo Rulli a marcat pentru Villarreal, în timp de David De Gea a bătut slab, iar goalkeeper-ul spaniolilor a apărat punand capat finalei.

Villarreal – Manchester United 11-10 dld (1-0, 1-1, 10-9)

’29 Gol Villarreal! Gerard Moreno urmărește excelent o centrare, scapă de Lindelof și împinge mingea în poartă din cădere.

’55 Gol Manchester United! Rashford șutează de la marginea careului, mingea sare din McTominay la Cavani și uruguayanul înscrie. Reușita a fost validată de VAR.

Villarreal: Rulli – Foyth, Albiol, Torres, Pedraza – Trigueros, Parejo, Capoue, Pino- Bacca, G. Moreno. Antrenor: Unai Emery

Rezerve: Asenjo, Mario Gaspar, Funes Mori, Raba, Estupinan, Alcacer, Albert Moreno, Coquelin, Pena, Jaume Costa, Moi Gomez, Nino

Manchester United: De Gea – Wan-Bissaka, Lindelof, Bailly, Shaw – Pogba, McTominay – Greenwood, Bruno Fernandes, Rashford – Cavani. Antrenor: Ole Gunnar Solskjaer

Rezerve: Grant, Henderson, Maguire, Mata, Fred, Diallo, James, Alex Telles, Matic, Williams, Van De Beek, Tuanzebe.

Arbitri: Clement Turpin- Nicolas Danos şi Cyril Gringore (toti din Franta).
La meciul de la Gdansk au fost în tribune 9.500 de fani, toti aceștia fiind nevoiți să prezinte un test Covid negativ.

Villarreal ar putea primi o amendă pentru că la pauză a stat mai mult la vestiare decât permite regulamentul. Din cauza spaniolilor, startul reprizei secunde a fost dat mai târziu decât era programat. Villarreal riscă o noua amenda în acest sezon, pentru același motiv. Jucătorii „Submarinului galben” au întârziat la începutul meciului cu Dinamo Zagreb,  din sferturi, iar echipa a primit o amendă de 100.000 de euro.

Antrenorul Unai Emery ridică trofeul pentru a patra oară în carieră trofeul Uefa Europa League, primele trei fiind obtinute cu FC Sevilla.

Sursa foto: uefa