FINALA ROLAND GARROS 2017: SIMONA HALEP v JELENA OSTAPENKO 6-4, 4-6, 3-6 / O noua sansa ratata

FINALA ROLAND GARROS 2017. Ultimul act al turneului de Grand Slam de la Roland Garros se va disputa sambata, de la ora 16:00, pe “Philippe Chatrier”. SIMONA HALEP si JELENA OSTAPENKO se vor afla, in premiera, fata in fata. Meciul va fi transmis in direct pe PRO Tv si Eurosport. 

UPDATE: Meciul a inceput cu SIMONA HALEP la serviciu si surpriza…OSTAPENKO si-a trecut in cont primul break al finalei de pe arena Philippe Chatrier. Campioana noastra isi revine imediat si reuseste re-break-ul , apoi fiecare dintre cele doua sportive a reusit sa-si faca serviciul si s-a mers cap la cap pana in ghemul al zecelea cand SIMONA HALEP A REUSIT UN NOU BREAK si a castigat primul set al finalei de GRAND SLAM de la Paris dupa 39 de minute de joc efectiv.

Debutul setului secund incepe cu SIMONA HALEP la serviciu si dupa 0-40 pentru JELENA OSTAPENKO, castiga 5 mingii consecutive si alunga senzatia de deja-vu incercata, in egala masura, atat de spectatori cat si de telespectatori.  1-0 apoi urmeaza un al doilea ghem la fel de disputat, cel mai lung al finalei de pana acum, si SIMONA HALEP reuseste breakul si scorul devine 2-0. Apoi 3-0 desi SIMONA HALEP a riscat, plina de fair-play, in momentul in care a recunoscut o minge in teren in ciuda faptului ca arbitrul de linei indicase autul. JELENA OSTAPENKO reuseste primul ghem din acest set dupa o serie lunga de avantaj-egalitate si scorul este 3-1. Letona isi revine si reuseste un nou break apropiindu-se la numai un ghem distanta de HALEP, constanteanca acuzand o stare de relaxare nepermisa in astfel de momente.

SIMONA HALEP nu fructifica cele doua noi mingii de break si ii permite JELENEI OSTAPENKO sa revina in joc, scorul devenind egal, 3-3. Mai mult, letona se dezlantuie si mai reuseste un brek trecand in avantaj, 4-3, dupa ce scorul indica 3-0 pentru SIMONA HALEP.  Romanca pare ca depaseste momentul si reuseste sa restabileasca egalitatea pe tabela, cu un re-break. Insa letona OSTAPENKO  joaca cel mai bun tenis din scurta cariera si revine cu un nou break, alb, pe serviciul unei SIMONA HALEP de nerecunoscut. Adversara romancei reuseste un nou ghem, 6-4, si restabileste egalitatea la seturi, 1-1. Urmeaza setul decisiv al acestei finale.

JELENA OSTAPENKO joaca excelent si norocul este si el de partea letonei. SIMONA HALEP a condus cu 3-1 apoi adversara reuseste o noua serie de trei ghemuri consecutive si scorul devine 4-3 in favoarea sportivei din tara baltica. Apoi 5-3 si HALEP este dominata la toate capitolele de mai tanara sa adversara si letona este la un pas de castigarea primului titlu din cariera…..si ce trofeu, cel de Grand Slam de la Roland Garros. Un nou trofeu de Grand Slam pierdut de SIMONA HALEP, un trofeu ce parea mult mai accesibil decat cel ratat acum trei ani in fata mult mai titratei Maria Sharapova. Pacat…….

STIRE INITIALA

SIMONA HALEP, locul 4 WTA si cap de serie numarul 3, s-a calificat pentru a doua oara in cariera in finala French Open, dupa ce a invins-o, joi, cu scorul de 6-4, 3-6, 6-3, pe Karolina Pliskova din Cehia, locul 3 WTA si cap de serie numarul 2. SIMONA HALEP va evolua din nou pentru trofeul Suzanne Lenglen, dupa ce a ratat castigarea lui in 2014, cand a pierdut in fata rusoaicei Maria Sharapova.

JELENA OSTAPENKO a implinit, joi, 20 de ani, in ziua in care a invins-o cu scorul de 7-6 (4), 3-6, 6-3 pe elvetianca Timea Bacsinszky, locul 31 WTA si cap de serie numarul 30, calificandu-se pentru prima data in finala unui Grand Slam. JELENA OSTAPENKO nu are niciun titlu WTA castigat pana acum, eventuala cucerire a Roland Garros-ului fiind de departe cel mai bun rezultat al carierei.

Castigatoarea competitiei va primi 2,1 milioane de euro si 2000 de puncte in ierarhia WTA, in timp ce finalista va incasa 1.060.000 euro si 1.300 de puncte WTA.

SIMONA HALEP a castigat 15 turnee: Madrid (Premier Mandatory – 2017), Montreal (Premier 5), Bucuresti (WTA) Madrid (Premier Mandatory), toate trei in 2016, Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei in 2015, Doha (Premier 5), Bucuresti (WTA), ambele in 2014, Nurnberg (WTA), ‘s-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) si Sofia (turneul “mic” al campioanelor), toate cele sase in 2013.

SIMONA HALEP a mai jucat noua finale: la Roma (Premier 5), in 2017, Toronto, Rogers Cup (ambele de categorie Premier 5), in 2015, WTA Finals – Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory), toate trei in 2014, Bruxelles (Premier), in 2012 si Fes (WTA), in 2011 si 2010.

“Nu cred ca Halep va rata trofeul acum. A reusit in ciuda adversitatii. Era aproape sa nu joace din cauza accidentarii, a fost condusa cu un set si adversara ei a facut doua breakuri in sferturile de finala. Nu va rata titlul. Nu joaca impotriva Serenei sau impotriva unei sportive care a invins-o. Nu va pierde acest titlu. Este cea mai mare sansa pe care a avut-o vreodata sa castige un Grand Slam si va gasi o cale sa reuseasca”, a spus Chris Evert, potrivit News.ro.

Bucurestenii vor putea urmari finala dintre SIMONA HALEP si JELENA OSTAPENKO pe un ecran uriias care va fi amplasat de Primaria Capitalei in parcul Herastrau. Intrarea este libera.

STATISTICA:

CIFRELE SIMONEI HALEP 
(25 DE ANI, LOCUL 4 WTA)

CIFRELE JELENEI OSTAPENKO
(20 DE ANI, LOCUL 47 WTA)

Sursa foto: frenchopen2017.com