FINALA TURNEU BEIJING: SIMONA HALEP a PIERDUT in ULTIMUL ACT al OPENULUI CHINEI

FINALA TURNEU BEIJING. Ultimul act al turneului Premier Mandatory desfasurat la Beijing le-a adus fata in fata pe Simona Halep si Caroline Garcia (nr 15 WTA). Campioana din Romania, noul numar 1 mondial incepand de luni si castigatoarea de la Wuhan au oferit o demonstratie de tenis spectacol, jucatoarea franceza reusind sa se impuna in final cu scorul de 6-4, 7-6 (3).

UPDATE: “Am facut tot e am putut, dar Caroline a jucat foarte bine. Felicitari, ai facut o treaba buna castigand doua turnee la rand. Felicitari si mult succes pe viitor!
Nu pot fi trista pentru ca am pierdut meciul, am avut o saptamana uimitoare. De maine voi fi numarul unu, este un vis devenit realitate. Vreau sa ma bucur de acest moment. Mi-as fi dorit sa castig, un trofeu inseamna mult, dar nu am putut. Vreau sa va multumesc tuturor celor care ati venit, este un turneu minunat, care imi ramane in inima. Sigur ca voi reveni in China pe viitor”, a spus Simona Halep dupa finala pierduta la Beijing.

“Cred ca incredibil este cuvantul perfect pentru a descrie aceasta perioada. Nu ma asteptam, atunci cand am venit in China, ca voi pleca cu doua trofee. Vreau s-o felicit pe Simona pentru ca a devenit numarul unu in lume, este o perfomnta remarcabila. Felicitari, Simona!”, a spus la randul ei Caroline Garcia imediat dupa partida.

STIRE INITIALA

Aceasta a fost a treia intalnire directa dintre Simona Halep si Caroline Garcia, primele doua partide fiind castigate de jucatoarea din Constanta. In timpul finalei de la Beijing, Simona Halep a acuzat dureri la piciorul drept solicitand interventia medicului competitiei.

Primul meci jucat de Simona Halep in calitate de lider virtual al clasamentului mondial, topul actualizat urmand a fi dat publicitatii luni, a fost unul destul de bun pentru romanca. A inceput cu un break la zero, dupa care si-a pierdut imediat serviciul. Diferenta in primul set a fost facuta in game-ul zece, la scorul de 5-4 pentru frantuzoaica, atunci cand Simona a gresit si i-a facut practic cadou breakul.

Actul secund a fost inca si mai echilibrat, cele doua jucatoare mergand cap la cap cu serviciul. Simona Halep a irosit o sansa rarisima pentru tenisul modern, ratand noua mingi de break consecutiv in game-ul sapte, ceea ce i-a permis jucatoarei din Hexagon sa revina si sa impinga partida in tie-break. Din pacate, Simona Halep a cedat la 3 si astfel s-a scris istoria actului final al Openului Chinei din acest an.

Simona Halep a bifat, duminica, a 27-a finala din cariera si a patra pierduta din acest an. Pana in prezent, Simona Halep are 15 titluri castigate in circuitul WTA, cele mai importante victorii de pana acum fiind cele de la Indian Wells si Madrid (in doua randuri).

Caroline Garcia, castigatoarea competitiei de la Beijing va primi 1,27 milioane de dolari si 1.000 de puncte WTA, iar Simona Halep va incasa 636.300 de dolari si 650 de puncte WTA.

Sursa foto: sport