Finantare nerambursabila pentru Centrul Social Multifunctional ”Harap Alb” din Sectorul 6

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 anunta derularea proiectului “Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea Centrului Social Multifunctional Harap-Alb”.

Proiectul este implementat prin intermediul unei finantari nerambursabile acordate prin Regio-Programul Operational Regional 2007 – 2013, axa prioritara 3 “Imbunatatirea infrastructurii sociale”, domeniul major de interventie 3.2, destinat “Reabilitarii/modernizarii/dezvoltarii si echiparii infrastructurii serviciilor sociale”.

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6  a incheiat un contract de finantare cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, in calitate de Autoritate de Management  si cu Agentia pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti Ilfov in calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operational Regional la nivelul regiunii Bucuresti-Ilfov.

Un numar de 215 copii cu varste intre 3 luni si 4 ani, din sectorul 6, vor avea sansa la educatie si vor beneficia de un loc în Centrul Social Multifunctional Harap-Alb, ca urmare a implementarii Proiectului “Reabilitare, modernizare, dezvoltare si echipare Centru Social Multifunctional Harap-Alb” derulat de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6.

Obiectivul principal al proiectului il constituie imbunatatirea calitatii infrastructurii la nivelul Centrului Social Multifunctional Harap-Alb si asigurarea imbunatatirii serviciilor sociale oferite in mod echilibrat pe intreg teritoriul Sectorului 6 pentru asigurarea unui acces egal al cetatenilor la astfel de servicii. Prin marirea capacitatii cu 30%, cresa aflata in componenta Centrului Social Multifunctional Harap-Alb va raspunde punctual nemultumirilor manifestate de parinti vizavi de capacitatea insuficienta de primire existenta in prezent. Spatiile nou-create vor avea rolul de a acomoda mai multi copii, reducandu-se astfel listele de asteptare actuale.

Ca urmare a implementarii proiectului, se estimeaza ca 6000 de persoane adulte vor beneficia de servicii de consiliere si reintegrare sociala oferite in cadrul centrului. De asemenea, proiectul prevede ca 1920 parinti vor beneficia de terapie de grup si cursuri gratuite. Proiectul se deruleaza in Bucuresti, sectorul 6, in  perioada 10.05.2012 – 10.11.2013, cu o valoare totala de 3.997.361,96 RON din care finantarea nerambursabila este de 3.108.114,10.

 

Sursa foto: protectiacopilului6.ro