FINLANDA-ROMANIA: Maxim, Grigore si Sanmartean sunt USOR ACCIDENTATI, dar vor fi APTI DE JOC, potrivit lui Piturca

Selectionerul VICTOR PITURCA a declarat, luni, la Helsinki, ca jucatorii ALEXANDRU MAXIM, DRAGOS GRIGORE si LUCIAN SANMARTEAN sunt USOR ACCIDENTATI, dar vor fi recuperati pana la startul meciului cu Finlanda, din preliminariile EURO 2016.

“Jucatorii echipei noastre nationale sunt in regula, mai sunt mici probleme, dar pana maine seara sper ca toti sa fie APTI DE JOC. Maxim are o lovitura la genunchi, a avut nevoie de interventia doctorului. I-a dat drumul. DRAGOS GRIGORE are si el o lovitura extrem de puternica si Sanmartean, care inca mai resimte acea incarcatura la gamba piciorului drept. Insa nu cred ca vor fi probleme. Inca nu m-am gandit la primul 11, pana maine la pranz cand vom avea sedinta tehnica ma voi hotari”, a spus Piturca, la conferinta de presa dinaintea jocului cu FINLANDA.

Citeste si: ROMANIA-UNGARIA: BOLONI garanteaza calificarea la EURO daca preia nationala

Adversarul de marti este unul puternic, care a facut un salt calitativ important in ultima perioada, spune Piturca. “Acest meci este extrem de important dupa cele doua puncte pierdute acasa impotriva Ungariei. Stiu ca la nivel de echipa nationala s-a facut un salt calitativ deosebit, stiu ca echipa nationala a Finlandei este in momentul acesta o echipa extrem de puternica, cu un joc extrem de periculos, insa noi vom incerca sa castigam acest joc de maine seara. Jocul Finlandei este unul aparte, toata echipa participa la faza devensiva si pot aduce cinci-sase jucatori in careul advers, sunt foarte buni de la mijloc in sus”, a mentionat selectionerul, citat de Mediafax.

Intrebat cu ce sentimente revine pe Stadionul Olimpic din Helsinki, unde a marcat un gol pentru Steaua, sinonim cu o calificare in semifinalele Cupei Campionilor Europeni, dupa meciul cu Kuusysi Lahti, din 1986, Piturca a raspuns: “Dupa acel meci am mai jucat un meci pe acest stadion cu echipa Romaniei. E un sentiment de placere, imi da psihic o incredere deosebita ca vom castiga si meciul de maine seara. Am participat la doua actiuni pe acest stadion si le-am castigat pe amandoua”.

Citeste si: FINLANDA-ROMANIA: Antrenorul MIXU PAATELAINEN spune ca ar fi multumit daca NU AR PIERDE meciul tricolorii

VICTOR PITURCA a laudat cariera lui RAZVAN RAT, care va juca, marti, meciul cu numarul 100 in nationala, apreciind ca numai un fotbalist valoros poate atinge asemenea performante. “Rat a fost determinant in absolut toate meciurile, a fost concentrat, e si capitanul echipei. E o performanta pentru orice jucator sa aiba valoarea de a juca si de a atinge acest numar de jocuri”, a spus antrenorul Romaniei.

Reprezentativa Romaniei a incheiat la egalitate, scor 1-1 (1-0), meciul sustinut, sambata, pe Arena Nationala, in compania selectionatei similare a Ungariei, in etapa a doua grupei F din preliminariile Euro-2016. Urmatorul meci din preliminarii al echipei nationale este programat, marti, de la ora 21.45, in deplasare, cu FINLANDA.

Sursa foto: libertatea.ro