Finlanda U21 – România U21 1-3. Victorie importantă pentru tricolorii mici la debutul lui Mutu! Rezumat video

Declarațiile selecționerului României U21

Vineri seară, în preliminariile pentru Campionatul European de tineret din 2021, România U21 a învins Finlanda U21 cu scorul de 3-1. Astfel, tricolorii mici i-au oferit un debut perfect noului lor selecționer, Adrian Mutu.

Update: Adi Mutu, selecționerul debutant al echipei naționale a României U21, a vorbit la finalul victoriei obținute de „tricolorii mici” pe terenul Finlandei, scor 3-1.

„Scopul era să luăm cele trei puncte. Mă bucur foarte mult, ce să spun? Am făcut un meci bun, chiar dacă am început puțin timorați, pe un teren foarte greu. Băieții au avut emoții. Au suferit la fazele fixe ale lor, dar în repriza a doua ne-am relaxat și am făcut un meci foarte bun. Nu pot să spun că mi-a fost teamă. Eu le-am spus că sunt buni la fazele fixe. Au jucatori care ne atrăgeam spre corner și după jucau pe bara a doua. Știam lucrurile astea, dar nu aveam cum să le controlăm pentru că nu am mai avut niciun meci. Unde nu au ajuns cu picioarele, au ajuns cu inima. Au avut o atitudine foarte bună. Nu am țipat la ei ca să îi cert, ci să îi încurajez. Din partea mea nu vor auzi niciodată reproșuri, ci doar încurajări. I-am zis lui Mihăilă să aibă răbdare. I-am schimbat poziția lui Mihăilă, dar și lui Man. Cred că rezultatul este unul corect.

Începuturile de joc au fost mereu dificile, chiar și în trecut. Trebuie să eliminăm tensiunea asta pentru că băieții știu foarte bine ce au de făcut. La pauză le-am arătat că am încredere în ei și le-am cerut să joace cu personalitate și să se relaxeze. Așa și-au creat ocazii importante și au câștigat meciul. L-am spus că nu am făcut o primă repriză extraordinară, dar mi-a plăcut că băieții au rezistat. Au fost momente când trebuie să știi să suferi, să reziști. Azi au dovedit că au o inimă mare, că au o atitudine corectă. Luăm meci cu meci, încercăm să câștigăm cât mai multe puncte și o să vedem la final. Mâine plecăm în Malta și trebuie să rămânem concentrați. Le fac cinste dacă luăm 3 puncte cu Malta”, a spus Adi Mutu la finalul meciului de pe arena din Turku.

Știre inițială

Tricolorii mici au mai făcut un pas important către turneul final care va fi găzduit de Ungaria și Slovenia.

În acest moment, România U21 antrenată de Adrian Mutu se află pe locul 2 în grupa 8 preliminară, la doar 3 puncte de liderul Danemarca U21, care a remizat pe teren propriu cu Ucraina, scor 1-1.

La turneul final se califică primul loc din fiecare grupă și cele mai bune 5 formații de pe locul secund. România U21 va juca marți, 8 septembrie, în Malta, codașa grupei.

Finlanda U21 – România U21 1-3 (1-1)
Marcatori: Soisalo 24 / Darius Olaru 21, Valentin Mihăilă 57, Andrei Ciobanu 84

Finlanda U21: Jaaskelainen – Haukioja, Tihi, Halme, Hyvarinen, Soisalo – Valakari, Lingman, Kairinen, Assehnoun – Kallman
Rezerve: Leisahti – Oksanen, Ylatupa, Vertainen, Vainionpaa, Stavitski, A. Maenpaa, N. Manepaa, Atakayi . Antrenor: Juha Malinen

România U21: A. Vlad – Haruț, Pașcanu, V. Ghiță, R. Boboc – Olaru, M. Marin, A. Ciobanu – D. Man, G. Ganea, V. Mihăilă
Rezerve: Axinte – Opruț, Itu, Moruțan, Mățan, Drăgușin, Cîmpanu, Rațiu, V. Costache. Antrenor: Adrian Mutu

Stadion: Veritas (Turku)
Arbitru: Anastasios Papapetrou. Asistenți: Tryfon Petropoulos, Iordanis Aptosoglou (toți din Grecia).

În celelalte partide de astăzi s-au înregistrat următoarele rezultate: Danemarca – Ucraina 1-1, Malta – Irlanda de Nord 0-2.

Clasamentul grupei 8 din preliminariile Euro 2021

Danemarca  6         5         1         0         14-6   16p

ROMÂNIA    6         4         1         1         14-4   13p

Finlanda       6         2         1         3         9-9     7p

Ucraina         5         2         0         3         7-9     6p

Irlanda N.     6         1         3         2         4-6     6p

Malta             5         0         1         4         1-15   1p

Programul în grupa 8:

8 septembrie 2020: Finlanda – Ucraina, Irlanda de Nord – Danemarca, Malta – România

9 octombrie 2020: Irlanda de Nord – Finlanda, Ucraina – România, Malta – Danemarca

13 octombrie 2020: Irlanda de Nord – Ucraina, România – Malta, Danemarca – Finlanda

noiembrie 2020: Malta – Ucraina

noiembrie 2020: Ucraina – Irlanda de Nord, România – Danemarca, Malta – Finlanda.

Sursa foto: sport