FIREA, mesaj pentru GORGHIU: PNL s-a LAUDAT cu niste criterii de INTEGRITATE, sa le APLICE in cazul DOBRITOIU

Purtatorul de cuvant al PSD, Gabriela Firea, a declarat, luni, ca asteapta ca PNL sa aplice in cazul senatorului Corneliu Dobritoiu criteriile de integritate cu care s-a “laudat” in urma cu o saptamana.

Liberalii s-au laudat saptamana trecuta cu adoptarea unor criterii de integritate. Asteptam sa vedem daca Alina Gorghiu va pune in aplicare sanctiunile cu care s-a laudat in cazul senatorului PNL Corneliu Dobritoiu, condamnat astazi la un an de inchisoare cu suspendare“, a afirmat Firea, intr-un comunicat de presa. 

CITESTE SI: DOSARUL CASE pentru GENERALI: CORNELIU DOBRITOIU, un an cu SUSPENDARE. UPDATE

Purtatorul de cuvant al PSD a mai spus ca pana acum singura sanctiune aplicata lui Dobritoiu este suspendarea din PNL. Gabriela Firea considera, insa, ca aceasta nu reprezinta decat “o tragere de timp” si ca senatorul liberal ar fi trebuit exclus din partid, daca s-ar fi aplicat respectivele criterii.

In cazul domnului Dobritoiu nu vorbim de vreun dosar aflat in lucru, ci de o condamnare, iar potrivit declaratiilor conducerii PNL de saptamana trecuta, din acest moment acesta ar fi trebuit sa fie exclus din PNL. Nu problema punctuala a domnului Dobritoiu dorim sa o subliniem, nu ne bucuram de necazul nimanui. Ci remarcam inca o data dublul limbaj al doamnei Gorghiu, care una spune si cere celorlalti politicieni, si alta face, cand e vorba de colegi din PNL si PDL. Cetatenii romani pot acum sa vada daca PNL doreste intr-adevar sa se reformeze, asa cum o face PSD, sau ia decizii doar de ochii lumii“, a adaugat Firea.

CITESTE SI: CORNELIU DOBRITOIU, SUSPENDAT din PNL

Fostul ministru al Apararii Corneliu Dobritoiu a fost condamnat luni, de magistratii de la ICCJ, la un an de inchisoare cu suspendare in dosarul “Case pentru generali” in care a fost trimis in judecata in legatura cu achizitionarea in conditii ilegale a unei locuinte de serviciu la pret subventionat. Decizia nu este definitiva.