FIREA: Nu este normal sa se ceara DEMISIA premierului inainte ca sa-si prezinte pozitia in fata JUSTITIEI

Purtatorul de cuvant al PSD GABRIELA FIREA a apreciat ca nu este normal sa i se ceara DEMISIA premierului VICTOR PONTA inainte ca acesta sa-si poata prezenta punctul de vedere in fata Justitiei.

“Nu cred ca este normal ca, intr-o tara civilizata, sa i se ceara lui VICTOR PONTA sa plece din functie, pentru o problema in legatura cu care nu si-a spus punctul de vedere. Nimeni dintre cei care au cerut DEMISIA lui VICTOR PONTA nu vor sa il asculte mai intai, ceea ce arata cat se poate de clar ca fac un joc politic. Ei vor ca Victor Ponta sa isi dea demisia mai intai, sa se darame astfel un guvern legitim si o majoritate votata de oameni, sa acceptam cu totii un nou guvern condus de asa-zisul nou PNL”, a precizat GABRIELA FIREA intr-un comunicat remis duminica presei.

CITESTE SI: LIVE TEXT: SEDINTA COALITIEI s-a INCHEIAT. PONTA: ACUZAREA mea are ca scop schimbarea GUVERNULUI. UPDATE 

Purtatorul de cuvant al social democratilor a mai spus ca PSD nu doreste sa fie partas “la schimbarea guvernarii prin alte mijloace decat cele democratice, prin vot in Parlament”.

“VICTOR PONTA a explicat foarte clar, nu vrem sa amestecam politicul cu Justitia. Si cred ca avem nevoie de o dezbatere mai larga in societate despre democratie si drepturi cetatenesti, intrucat pare ca ne indreptam spre o zona in care justitia si politicul incep sa se amestece intr-un mod ingrijorator. Nu dorim sa fim partasi la schimbarea guvernarii prin alte mijloace decat cele democratice, prin vot in Parlament. Tocmai de aceea, Victor Ponta nu trebuie sa isi dea demisia !”, a conchis GABRIELA FIREA.

CITESTE SI: PODASCA (PSD): Apelul ALINEI GORGHIU pentru organizarea de ALEGERI ANTICIPATE este o INCITARE la CRIZA POLITICA

Premierul VICTOR PONTA a anuntat duminica, dupa sedinta liderilor coalitiei de guvernare, ca va contesta ordonanta procurorului in cazul sau. El a subliniat ca este acuzat pentru presupuse fapte petrecute in 2007-2008 pentru care s-a deschis un dosar in 2012 in urma acuzatiilor Monicai Macovei.

VICTOR PONTA a adaugat ca doreste sa-si dovedeasca nevinovatia, sustinand ca acuzarea sa, din punct de vedere politic, care ca scop schimbarea guvernului actual si a majoritatii actuale. “Conform tuturor definitiilor, schimbarea unui guvern se face prin alegeri sau prin vot in parlament. Orice alta metoda inseamna lovitura de stat si nu imi doresc sa traim intr-o tara in care guvernele se schimba altfel decat prin procedurile constitutionale”, a spus premierul.

Sursa foto: jurnalul.ro