FIREA sare la gatul lui GRINDEANU: E mai rau decat pe vremea TEHNOCRATILOR! Nemultumirile PRIMARULUI GENERAL

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, duminica seara, la postul de televiziune Antena 3, ca este dezamagita de modul in care comunica cu Guvernul Sorin Grindeanu si ca comunicarea institutionala este mai proasta decat vremea tehnocratilor. 

Gabrial Firea a criticat, duminica, guvernul Grindeanu, spunand ca este “categoric dezamagita” de modul in care decurge comunicarea intre Primaria Capitalei si Guvern. “Tot ceea ce primaria capitalei solicita Guvernului, cu argumente si in scris, se loveste de un refuz. Avem o relatie mai proasta decat pe vremea tehnocratilor”, a spus Firea, care a dezvaluit ca s-ar fi plans de acest lucru si presedintelui partidului, Liviu Dragnea.

“Am o responsabilitate fata de cetateni, i-am spus si domnului Liviu Dragnea ca nu este normal ca guvernul sa aiba o atitudine negativa fata de primaria Bucurestiului”.  Primarul general al Capitalei a trecut in revista si motivele sale de nemultumire fata de actualul guvern. Astfel, Firea s-a aratat nemultumita ca nu este lasata sa preia Centura Capitalei, mentionand la adresa Ministerului Transporturilor: “Cred ca sunt oameni in acest minister care nu vor binele bucurestenilor”.

O alta nemultumire este aceea ca metroul nu trece in subordinea Primariei Capitalei, care ar vrea sa investeasca in el. “Nu inteleg de ce Metrorex tine cu dintii. Daca ei nu se ocupa, ne ocupam noi. Nici nu-l dau, nici nu-l modernizeaza”, s-a plans Firea.

Edilul s-a aratat deranjat si de faptul ca a aflat “de la TV” ca in iulie vor fi inchise doua statii de metrou importante: Aurel Vlaicu si Pipera. “De ce directorul de la metrou e in continuare pe functie”, a intrebat Firea. Amintim ca in aceste luni se fac modernizari la mai multe statii de metrou, iar pe lista sunt si Pipera si Aurel Vlaicu. Potrivit programarii, ele ar urma sa fie inchise, in perioada 20-27 iulie, insa Metrorex a anuntat ca nu simultan.

Primarul a mai spus ca a solicitat in scris si verbal ca toate bazele dezafectate ale armatei sa fie acordate Primariei Capitalei pentru constructia de camine pentru batrani, de locuinte pentru tineri, camine sociale si de serviciu. Si de aceasta data s-a lovit de un refuz, spune ea. “Daca ar realiza altcineva ceva cu ele, as intelege, dar nici ei nu fac nimic, nici noua nu ni se dau”, a continuat Firea. Nu in cele din urma, Firea sustine ca a cerut ca si salba de lacuri sa treaca in subordinea Capitalei, pentru a o amenaja. Din nou, raspunsul a fost negativ, chiar daca Primaria sustine ca are si fonduri.

Totodata, Gabriela Firea a mai spus ca exista o certitudine ca premierul Grindeanu si presedintele PSD, Liviu Dragnea, nu se mai intalnesc asa cum se intampla la incepututul guvernarii si ca nu mai stabilesc liniile principale ale activitatii guvernamentale. 

Intrebata daca e posibil sa fie inlocuit intregul Cabinet, Firea a raspuns: “Orice am spune noi ar fi nepoliticos fata de presedinte (Liviu Dragnea, n.red.) si am anticipa rezultatul acestei evaluari”. “La cum il cunosc pe Liviu Dragnea, nu cred ca va face rabat de la calitate. Nu cred ca va fi extrem de ingaduitor si nici nu va lasa pe maine ce poate face azi”, a mai spus Firea, referindu-se la evaluarea ministrilor care are loc in aceasta perioada si o eventuala remaniere.

Sursa foto: adevarul