FIREA si ORBAN propun CONSULTARE PUBLICA pe tema construirii unei MOSCHEI la BUCURESTI

LUDOVIC ORBAN, prim-vicepresedinte PNL si candidat la Primaria Capitalei, a declarat, vineri, ca se opune ridicarii unei moschei in Bucuresti.

“Ca primar general trebuie sa respecti vointa bucurestenilor, iar in toate cercetarile pe care le avem, bucurestenii se opun ridicarii acestei constructii. 75% dintre locuitorii Bucurestiului se opun proiectului”, a afirmat ORBAN.

El a mai spus ca si din punct de vedere urbanistic, amplasamentul este total nepotrivit pentru o zona de expozitii, asa cum este prevazut in PUZ-ul in curs de finalizare, scrie Mediafax.

Totodata, ORBAN  se opune constructiei si pe motiv ca exista prea putini musulmani in Bucuresti si, astfel, nu s-ar justifica ridicarea unei mega-moschei.

De asemenea, candidatul PSD la primaria Capitalei, GABRIELA FIREA, spune ca va intreba bucurestenii daca sunt de acord cu o moschee in Capitala, iar daca opinia va fi favorabila ea va sustine proiectul, altfel locuitorii Capitalei nu trebuie ”obligati sa suporte din buget ceva cu care nu sunt confortabili”.

CITESTE SI: LUDOVIC ORBAN: PSD foloseste practica DEZINFORMARII si a MANIPULARII

”Am vazut toata aceasta discutie. Sunt un crestin ortodox practicant, asa cum sunt aproape 90 % dintre romani dar, pe de alta parte, sunt un om care respecta toate confesiunile, toate diferentele culturale si spirituale si nu sunt o persoana care priveste cu ochi rai pe altcineva care este de alta confesiune”, a spus FIREA.

In acest context, deputatul Bogdan Diaconu propune doua referendumuri. Unul local – “impotriva construirii moscheii din Bucuresti” – si altul national – “impotriva primirii de migranti musulmani!”

 Sursa foto: agerpres