FIREA: Violul este o CRIMA care trebuie PEDEPSITA CU TOATA ASPRIMEA

gabriela-firea

Senatorul GABRIELA FIREA a afirmat luni ca autoritatile in drept trebuie sa REACTIONEZE si sa INASPREASCA pedepsele in cazul VIOLULUI, inclusiv in ceea ce priveste masurile preventive pe parcursul cercetarilor si procesului, relateaza Agerpres.

“Violul este o crima care trebuie pedepsita cu toata asprimea! Este ceva in neregula daca violatorii nu se mai tem de repercusiunile legii.

Drama TINEREI DIN VASLUI ridica serioase semne de intrebare in legatura cu ideea de justitie. Ca si cum violul in sine nu este o trauma suficient de mare pentru a marca pe viata destinul unui om, victima este acum si tinta unei campanii de denigrare dusa de autorii faptei, care au fost ELIBERATI DIN ARESTUL PREVENTIV. Aceste lucruri ne arata ca ceva este in neregula, pentru ca, iata, violatorii nu au niciun fel de TEAMA DE REPERCURSIUNILE FAPTELOR LOR, ba dimpotriva se declara mandri si continua sa-si agreseze victima in alte moduri”, a sustinut purtatorul de cuvant al PSD, intr-un comunicat transmis Agerpres.

Firea a adaugat ca, in aceste conditii, “este poate momentul sa luam in seama zecile de mii de voci care au luat atitudine in acest caz si sa inasprim atat pedepsele pentru astfel de infractiuni, cat si masurile preventive pe parcursul derularii cercetarilor si a procesului”.

“De asemenea, poate va fi considerata oportuna reluarea dezbaterilor in Parlament asupra legii privind CASTRAREA CHIMICA A VIOLATORILOR, proiect care a trecut de Senat si asteapta sa intre pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor”, conchide purtatorul de cuvant al PSD.