Firma TELDRUM, coordonata din umbra de LIVIU DRAGNEA, va deszapezi drumurile din Teleorman

Societatea TELDRUM din Alexandria, condusa de apropiati ai lui LIVIU DRAGNEA, a castigat contractul pentru deszapezirea drumurilor nationale din judetul Teleorman in urmatorii patru ani, fiind singura care s-a inscris la licitatie, informeaza News.ro.

Prin urmare, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale urmeaza sa plateasca 34.998.136 de lei (7,7 milioane de euro) fara TVA fostei societati a Consiliului Judetean Teleorman. Contractul a fost atribuit pe 9 septembrie 2016, in conditiile in care la licitatie s-a inscris un singur concurent. A fost primita o singura oferta, care a si fost declarata admisibila. Potrivit elicitatie.ro, lucrarile de deszapezire nu pot fi subcontractate, acesta fiind Lotul 3 din cele zece loturi in valoare totala de 136.666.117 de lei fara TVA.

Conform datelor de la Registrul Comertului, firma TELDRUM este o societate pe actiuni “de tip inchis”, cu actiuni la purtator. Din aceasta cauza, actionarii firmei nu sunt facuti publici. TELDRUM a fost infiintata in 2001 si apoi “privatizata” de Consiliul Judetean Teleorman, condus pe atunci de LIVIU DRAGNEA. Firma a fost cumparata de catre un bun prieten al politicianului, Marian Fiscuci, care a ramas actionar majoritar pana in 2006.

CITESTE SI: FOSTUL SEF PSD TELEORMAN, DEZVALUIRI INCEDIARE: DRAGNEA A SIFONAT 1 MLD. EURO DIN TELDRUM. I-A SPONSORIZAT CAMPANIA LUI BASESCU

In octombrie 2015, Teodor Nitulescu, fostul presedinte al PSD Teleorman timp de cinci ani, a dezvaluit intr-o emisiune televizata ca Fiscuci a vandut la randul sau actiunile catre doi fosti colegi de facultate ai lui LIVIU DRAGNEA cu 500.000 de euro, in conditiile in care societatea avea un profit anual de cinci milioane de euro.

“Dragnea a sifonat peste 1 miliard de euro in Teldrum. Fara doar si poate (e a dansului). Mie, in 2002, mi-a propus sa facem jumi-juma, sa am 40% din Teldrum si el 60%. Eu atunci aveam o firma de constructii. Am refuzat (…) Daca DNA descinde maine la Consiliul Judetean si ma cheama martor, o sa gaseasca 50 de martori care sa ateste toate faradelegile lui Dragnea, in timpul in care a fost presedintele Consiliului Judetean. Marea problema e ca nu o fac”, desi “toate lucrarile la Consiliul Judetean le-a luat de 12 ani de zile Teldrum”, a declarat atunci Teodor Nitulescu, citat de Evenimentul Zilei

Desi s-a speculat mult ca presedintele PSD ar controla prin interpusi aceasta firma, LIVIU DRAGNEA a negat si a sustinut ca nici el si nici rude ale sale nu sunt actionari la TELDRUM. “Cine are probleme cu TELDRUM sa faca plangere, nu sa ma acuze pe mine”, a transmis Dragnea. Cu toate acestea, anii in care firma a avut cele mai mari castiguri si s-a extins si in alte judete controlate de PSD, pentru care a facut donatii consistente, sunt cele in care LIVIU DRAGNEA a fost presedinte al Consiliului Judetean Teleorman sau ministru al Dezvoltarii Regionale, dupa cum se arata intr-un amplu material publicat de Adevarul.

Sursa foto: realitatea