FIRMELE lui GABRIEL MUTU, candidatul PSD la Primaria Sectorului 6, verificate de ANI

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a precizat pentru jurnalistii de la Cetateanul.net ce anume va controla din averea suspecta a lui GABRIEL MUTU, candidat din partea PSD la PRIMARIA SECTORULUI 6.

Conturile, proprietatile, dividentele de la firme si o tranzatie prin care o firma de imobiliare a familiei parlamentarului GABRIEL MUTU a adus intr-o alta societate a familiei sisteme audio de peste 200.000 de euro vor fi in atentia inspectorilor de integritate. Agentia Nationala de Integritate (ANI) va lamuri daca senatorul si-a acumulat corect averea si daca anumite tranzactii dintre firmele sale sunt legale sau nu, noteaza Cetateanul.net.

ANI a precizat pentru sursa citata ca nu are abilitatea sa controleze locuintele inregistrate pe numele unor firme in care isi au domiciliul GABRIEL MUTU si sotia sa, CLAUDIA MUTU. Reamintim ca GABRIEL MUTU a declarat ca detine, impreuna cu sotia, un apartament, insa cei doi au domiciliul in alte locuinte, evaluate la aproape jumatate de milion de euro.

CITESTE SI: GABRIEL MUTU, CANDIDATUL PSD LA PRIMARIA SECTOR 6, TRANZACTII CU OFFSHORE-URI DIN PANAMA SI SEYCHELLES

In cadrul Adunarii Generale a Actionarilor firmei MG Development Corporation, ce a avut loc in data de 23 octombrie 2009, GABRIEL MUTU se retrage din firma si isi cedeaza actiunile societatii Leader Rezidential Concept inregistrata la adresa sotiei sale. Mai mult, Leader Rezidential Concept, cu obiect de activitate in domeniul imobiliar, majoreaza capitalul social al firmei MG Development cu 205.000 de euro aport in natura. Acest aport in natura a constat in sisteme audio!

In urma acestor tranzactii, Leader Rezidential detinea peste 99% dintre actiunile MG Development Corporation, iar CLAUDIA MUTU restul de sub un procent. Cat despre firma care a venit cu sistemele audio de peste 200.000 de euro, srl-ul apartine tot familiei Mutu. Aceasta tranzactie va fi verificata de ANI, a precizat institutia pentru Cetateanul.net.

De ce nu a fost controlat GABRIEL MUTU pana acum

„Cu privire la solicitarile dumneavoastra inregistrate la Agentia Nationala de Integritate sub va comunicam urmatoarele ca “Agentia Nationala de Integritate nu a efectuat, pana in prezent, activitatea de evaluare prevazuta de dispozitiile Legii nr. 176/2010 cu privire la senatorul GABRIEL MUTU”, mai scrie sursa citata.

Sursa text: cetateanul.net