Fițuica de propagandă electorală a lui Gabriel Mutu, o combinație personală a edilului PSD

Ziarul de propagandă al primarului PSD de la sectorul 6, Gabriel Mutu, este o afacere personală pusă la punct chiar de edilul în cauză. Fițuica intitulată ”La Raport” nu este nimic altceva decât o înșiruire de ode închinate lui Mutu.

Ceea ce puțini cetățeni din Sectorul 6 cunosc este faptul că acest contract pentru ziarul de propagandă a fost acordat, fără licitație, unei firme care este deținută chiar de vicepreședintele Asociației ”Gabriel Mutu alături de tine”!

Mai precis, în data de 22 ianuarie 2019, Primăria Sectorului 6 a acordat, fără licitație, un contract în valoare de 132.000 de lei unei firme din Sibiu, SC TIM SIB SRL. Această firmă trebuia să realizeze un ziar de propagandă pentru Primăria Sectorului 6 și primarul Gabriel Mutu. Și acum surpriza: acționarul majoritar al SC TIM SIB SRL este vicepreședintele unei asociații care i-a făcut campanie lui Gabriel Mutu la alegerile de acum patru ani!

Iată și cum a decurs combinația pas cu pas. Primăria Sectorului 6 a postat anunțul pe platforma de achiziții în data de 21 ianuarie 2019. ”Un ziar cu realizările și informațiile de ultimă oră ale administrației locale ale Sectorului 6 (12 ediții în câte 50.000 exemplare)”, se arată în anunțul de pe SEAP.

24 de ore mai târziu, în data de 22 ianuarie 2019, contractul este adjudecat (cumpărare directă) de firma S.C. TIM SIB SRL din Sibiu, potrivit SEAP. Iar, conform datelor de la Registrul Comerțului, acționar unic al firmei este Teodor – Octavian Oprescu. Să fie vorba de o datorie mai veche sau domnul primar Mutu își pregătea, încă de atunci, campania electorală de acum?

În plus, între primarul Gabriel Mutu și Teodor-Octavian Oprescu mai există o legătură: Oprescu a fost asociat în firma CREATIVE ADVERTISING WORKS – S.R.L., radiată între timp, cu Oana Andreea Baba. Aceasta a fosta consilieră a lui Gabriel Mutu la cabinetul de senator al acestuia, înainte de a fi ales primar. Acum, Oana Andreea Baba este director executiv de comunicare la Direcția Generală de Asistență Socială Sector 6, instituție aflată în subordinea Consiliului Local Sector 6, conform jurnaliștilor de G4media.

Asociația „Gabriel Mutu Alături de tine” a fost fondată în 2015, chiar înaintea campaniei electorale din 2016, când Gabriel Mutu era candidatul PSD pentru Primăria Sector 6, pe care a și câștigat-o. Mai jos se poate vedea cum arată Consiliul Director al Asociației, conform registrului ONG publicat de Ministerul Justiției.