NOI ACUZATII pentru SERGIU LUCINSCHI, fiul fostului presedinte al Republicii Moldova. UPDATE

SERGIU LUCINSCHI, fiul fostului presedinte al Republicii Moldova PETRU LUCINSCHI,  s-a prezentat, marti, la sediul DNA din Capitala, pentru a fi audiat, din nou, de procurorii anticoruptie in dosarul in care este cercetat pentru SANTAJ. In acelasi dosar, RADU PRICOP, ginerele lui TRAIAN BASESCU, este cercetat pentru COMPLICITATEA la SANTAJ.

UPDATE 16.53: Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus extinderea urmaririi penale si pentru alte fapte fata de SERGIU LUCINSCHI, potrivit unui comunicat de presa al institutiei. Astfel, acesta este urmarit si pentru savarsirea infractiunilor de fals in declaratii si participatie improprie in forma instigarii, la infractiunea de fals intelectual.

Conform sursei citate, in ordonanta procurorilor se arata ca la data de 17 martie 2015, in fata unui notar public, inculpatul LUCINSCHI SERGIU a declarat in mod nereal faptul ca, in perioada 2008-2010, sub semnatura proprie, a remis cu titlu de imprumut unui om de afaceri, suma de 2.000.000 euro.

“Prin aceasta actiune, cu intentie, inculpatul Lucinschi Sergiu l-a instigat pe notarul public respectiv sa comita, fara vinovatie, un fals intelectual, cu ocazia intocmirii si autentificarii acelui contract de imprumut. In cauza, se desfasoara acte de urmarire penala si fata de alte persoane. Inculpatului Lucinschi Sergiu i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedura penala”, se spune in comunicat.

SERGIU LUCINSCHI este cercetat in stare de CONTROL JUDICIAR.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: captura video