Fiul lui Osama bin Laden cere atacuri impotriva SUA si a aliatilor,intr-un mesaj difuzat de Al-Qaida

Reteaua terorista Al-Qaida a difuzat o inregistrare audio in care Hamza bin Laden, fiul fostului lider al gruparii Osama bin Laden, face apel la comiterea de atacuri impotriva Statelor Unite si a aliatilor lor.

l-Qaida a publicat un mesaj audio despre care sustine ca ii apartine lui Hamza bin Laden, unul dintre fiii fostului lider terorist Osama bin Laden, reateaza BBC News Online.

Mesajul, postat pe un site al retelei Al-Qaida, le cere sustinatorilor gruparii din Kabul, Bagdad si Gaza sa declanseze jihadul (razboiul sfânt) la Washington, Londra, Paris si Tel Aviv. Mesajul a fost distribuit ulterior de sustinatorii gruparii teroriste pe Twitter.

CITESTE SI: SUA si aliatii efectueaza 23 de lovituri aeriene contra gruparii STAT ISLAMIC in IRAK

Aceasta este prima data cand propaganda Al-Qaida il prezinta pe Hamza bin Laden drept membru oficial al gruparii teroriste.

Osama bin Laden a fost ucis de fortele speciale americane in 2011, intr-un raid asupra complexului in care locuia in Abbotabad, Pakistan.

Gruparea este condusa de atunci de adjunctul lui bin Laden, Ayman al-Zawahiri.

CITESTE SI: ATENTAT cu masina-capcana la BAGDAD: Cel putin 60 de MORTI si 200 de RANITI

Locul in care se afla Hamza bin Laden, care ar avea aproximativ 25 de ani, nu este cunoscut. El a aparut alaturi de luptatori talibani, in imagini difuzate de televiziunea Al-Jazeera la inceputului conflictului declansat de SUA in Afganistan, in 2001.

Sursa foto telegraph