FLACARA Jocurilor Olimpice de Tineret a fost APRINSA in cadrul festivitatii de deschidere a manifestarii

FLACARA Jocurilor Olimpice de Tineret (JOT) a fost aprinsa, sambata, pe stadionul Complexului Sportiv din Nanjing (China), in cadrul festivitatii de deschidere a celei de-a doua editii a manifestarii.

Componentii echipei olimpice a Romaniei au asistat, alaturi de alti peste 3.500 de tineri sportivi din 204 tari, la grandioasa ceremonie de deschidere a JOT Nanjing 2014.

Stadionul Olimpic din Nanjing a gazduit impresionanta festivitate de deschidere a celei de a doua a Jocurilor Olimpice de Tineret, la care au participat Xi Jinping, președintelui Republicii Chineze Xi Jinping, Thomas Bach, președintele Comitetului International Olimpic (CIO), alte personalitati.

Citeste si: Jocurile Olimpice de Tineret de la Nanjing debuteaza sambata. Romania va fi reprezentata de 41 de sportivi

Aproape 60 000 de spectatori au urmarit din tribune un spectacol care a imbinat armonios descoperirile știintifice, cultura, arta și traditiile comerciale chineze, potrivit Agerpres.

Teme ale show-ului au fost astronomia, portelanul și drumul matasii pe uscat și pe mare, dupa cum informeaza COSR.

Ultimul purtator al TORTEI a fost Ruolin Chen, din China, campioana olimpica și mondiala la sarituri in apa de la platforma.

La aceasta editie a JOT, organizatorii au decis o mica abatere de la ritualul olimpic. Pe stadion au defilat astfel doar purtatorii de drapele din fiecare tara participanta, fara restul sportivilor care au stat in tribune.

Adina Diaconu, care va concura la tenis de masa, a fost purtatorul de drapel al Romaniei.

Citeste si: Rusia se pregateste de Campionatul Mondial din 2018. Putin a preluat organizarea celui mai ambitios proiect de dupa caderea URSS

Tara noastra participa la acest eveniment olimpic cu 41 de sportivi, la nu mai putin de jumatate din sporturile incluse in acest eveniment, mai exact 14 discipline: atletism, baschet, box, haltere, canotaj, kaiac-canoe, judo, inot, gimnastica artistica, gimnastica ritmica, scrima, taekwondo, tenis de masa și tenis.

Sursa foto: facebook.com