FLORENTIN MIHAILESCU, fost consilier al ALINEI BICA, a fost RETINUT

Fostul ofiter de politie judiciara FLORENTIN MIHAILESCU, care a consiliat-o pe ALINA BICA in mandatul la sefia DIICOT, a fost RETINUT de procurorii anticoruptie, intr-o cauza disjunsa din dosarul despagubirii pentru un teren supraevaluat in care Bica este ARESTATA PREVENTIV, potrivit Mediafax.

FLORENTIN MIHAILESCU a fost adus la DNA, joi, pentru a da declaratii despre ajutorul ce i-ar fi fost dat lui OVIDIU TENDER astfel incat acesta sa obtina o solutie favorabila in DOSARUL CAROM. Potrivit anchetatorilor, ALINA BICA ar fi primit MITA de la omul de afaceri OVIDIU TENDER, care era judecat in dosarul Carom, intocmit chiar de fosta sefa a DIICOT.

CITESTE SI: ALIN COCOS a fost RETINUT in dosarul ALINEI BICA pentru DARE de MITA 

Astfel, OVIDIU TENDER ar fi apelat la doi dintre consilierii ALINEI BICA, FLORENTIN MIHAILESCU si judecatorul MIHAIL UDROIU, pentru a fi consiliat in sensul formularii unei aparari favorabile in DOSARUL CAROM.

In acest scop, omul de afaceri i-a dat lui FLORENTIN MIHAILESCU documente din dosar, pe care acesta sa le consulte impreuna cu ALINA BICA. In schimbul ajutorului, Tender le-ar fi dat lui Mihailescu si Bica un teren, fostul ofiter de Politie judiciara primind si bani pe card. In cele din urma, in decembrie 2014, OVIDIU TENDER a fost condamnat in DOSARUL CAROM la 11 ani si patru luni de inchisoare, decizia nefiind insa definitiva.

CITESTE SI: ALINA BICA, adusa cu DUBA din arest la DNA

In dosarul disjuns din cel al despagubirilor pentru un teren supraevaluat, ALINA BICA este cercetata si pentru ca ar fi luat mita 3,5 milioane de euro de la IOAN NICULAE, prin intermediul lui LIVIU DRAGNEA, ca sa intervina in solutionarea dosarului deschis de DIICOT pe numele omului de afaceri, fostei sefe a DIICOT fiindu-i promisa si functia de procuror general.

Sursa foto: jurnalul.ro