REACTIA LUI FLORIAN COLDEA la acuzatiile ELENEI UDREA si ALINAI BICA. UPDATE

FLORIAN COLDEA, directorul intermar al Serviciului Roman de Informatii (SRI), a ajuns, luni in jurul orei 10.00, la sediul PARLAMENTULUI unde urmeaza sa dea explicatii in fata parlamentarilor Comisiei de control a activitatii SRI privind acuzatiile aduse la adresa sa de ELENA UDREA.

UPDATE 14.55: GEORGIAN POP, presedintele comisiei, a declarat ca audierile de luni s-au incheiat dar nu s-au terminat. La randul sau, FLORIAN COLDEA a declarat ca a pus la dispozitie comisiei toate documentele si a mai spus ca SRI a actionat impartial in limitele legii in conditiile in care anul trecut a fost unul electoral. 

“Resping public atacurile si afirmatiile le adresa SRI si a mea. Le consider nefondate si denigratoare, iar in cazul in care sunt persoane care au dovezi care pot proba respectivele afirmatii ii invit sa le puna la dispozitia Justitiei. Inainte de prezentarea raportului auditului intern al SRI ma voi retrage pentru a-i permite generalului de securitate sa prezinte concluziile si sa raspunda intrebarilor formulate de membrii comisiei “, a declarat COLDEA jurnalistilor prezenti.

UPDATE 14.05: RAPORTUL INTERN al SRI, realizat in urma acuzatiilor ELENEI UDREA, este prezentat luni la pranz Comisiei parlamentare de control a Serviciului de catre o comisie interna a SRI, la dezbaterea sa urmand sa absenteze directorul interimar al Serviciului, FLORIAN COLDEA.

Comisia interna a SRI, care a realizat ancheta interna in urma acuzatiilor ELENEI UDREA, prezinta acest document comisiei parlamentare.

Senatorul PSD Daniel Savu a fost intrebat daca raportul intern de ancheta a fost inaintat comisiei parlamentare.

“Da, dar vine chiar generalul care l-a facut. Asta e un capitol separat, raportul intern (…) E in dezbatere (subiectul legat de acuzatiile Elenei Udrea, n.r.), dar vine raportul intern care se prezinta in lipsa domnului general Coldea, pentru ca este o chestie de subordonare. Dupa ce mai avem intrebari de pus vine si raportul, ne facem o imagine completa. Dar vrem ca la intrebari sa stea si cei care au facut raportul asta, ca sa stim ce vrem noi sa intrebam”, le-a spus senatorul PSD jurnalistilor care asteapta concluziile audierilor.

El a mentionat ca generalul Coldea va pleca de la audieri in momentul prezentarii raportului, document care nu a fost inaintat Comisiei inaintea sedintei de luni.

FLORIAN COLDEA nu a dorit sa faca declaratii inainte de a intra la audieri. Directorul interimar al SRI FLORIAN COLDEA s-a prezentat astazi in fata Comisiei parlamentare de control a institutiei, pentru a raspunde acuzatiilor aduse de ELENA UDREA. 

Presedintele comisiei, GEORGIAN POP (PSD), a tinut sa sublinieze faptul ca in privinta generalului FLORIAN COLDEA a fost vorba despre o “AUTOSESIZARE” si aceasta va fi si procedura de lucru. “Nu am primit oficial la comisie nicio adresa nicio solicitare pentru a verifica anumite lucruri. Ceea ce stim stim ca dvs (…) Nimeni nu a trimis nimic la comisie”, a subliniat GEORGIAN POP, precizand ca se refera la “cei care au facut acuzatii”, inclusiv la ELENA UDREA.

CITESTE SI: Elena Udrea, la TVR: Comisia de control a SRI are oameni vulnerabili. Credeti ca parlamentarii au curaj sa-i spuna ceva lui Coldea? 

Intrebat daca SEBASTIAN GHITA va participa la sedinta, GEORGIAN POP a refuzat sa raspunda direct. “Este o singura usa. Pe aici vedeti cine intra”, le-a raspuns el jurnalistilor.

TRAIAN BASESCU a recunoscut ca ELENA UDREA l-a informat atat legat de actiunile lui FLORIAN COLDEA, cat si de neregulile din ANRP, dar nu a avut cum sa intervina.  Fostul presedinte mai spune ca avea mai multe surse de informare, iar Udrea nu era singurul politician cu care discuta despre aceste probleme.

CITESTE SI: Elena Udrea: Florian Coldea cere timp pentru a musamaliza lucrurile, eventual pana ma “rezolva” pe mine

Stire in curs de actualizare.

Sursa foto: adevarul.ro