FLORIAN WALTER, PATRONUL ROMPREST, a fost ARESTAT PREVENTIV. UPDATE

Omul de afaceri FLORIAN WALTER , patronul ROMPREST, a fost RETINUT in Emiratele Arabe Unite si se afla acum in custodia Politiei Romane, informeaza televiziunile de stiri. FLORIAN WALTER era dat in urmarire generala din mai 2015, cand a disparut, dupa ce a fost acuzat printre altele si de EVAZIUNE FISCALA cu un PREJUDICIU de 20 de milioane de euro.

UPDATE 13:58: Omul de afaceri FLORIAN WALTER, care a fost adus in tara sambata seara din Emiratele Arabe Unite, a fost arestat preventiv duminica, Tribunalul Prahova confirmand mandatul de arestare emis anterior pe numele acestuia, anunta Agerpres. 

Potrivit solutiei instantei, magistratii au confirmat arestarea preventiva pentru 30 de zile a lui Walter si au dispus executarea mandatului de arestare emis pe numele sau la data de 15 mai 2015.

Avocata lui Florian Walter, Lucia Musat, a declarat ca a contestat decizia instantei, actiunea urmand a fi solutionata de Curtea de Apel Ploiesti.

Aceasta a precizat ca, la momentul declansarii urmaririi penale impotriva lui Walter, acesta se afla in concediu in afara tarii si s-a predat autoritatilor din Dubai cand a aflat ca pe numele sau a fost emis mandat de arestare in lipsa.

“A fost in concediu, apoi s-a transferat la Dubai, acolo a aflat de existenta urmaririi penale. Acolo se afla si s-a predat organelor de acolo. (…) La aflarea mandatului de arestare in lipsa in tara in care se afla la acel moment, s-a predat. A fost pus sub control judiciar de Procuratura din Dubai cu plata unei cautiuni pentru a-si formula aparari in dosarul de urmarire penala. Pentru ca era din ce in ce mai greu sa colaboram de la distanta, a depus eforturi proprii pentru a se intoarce de buna voie si nesilit de nimeni in tara, procedurile de extradare in Dubai durand cativa ani de zile si interesul anchetei este sa fie prezent pentru a formula apararile”, a declarat Lucia Musat.

Aceasta a sustinut ca exista documente care atesta nevinovatia lui Walter.

“Noi facem aparari pentru a stabili nevinovatia sa in cauza, sunt documente contabile, contracte care dovedesc nevinovatia sa. Unii dintre martori au fost reaudiati si de data aceasta au spus adevarul”, a mai spus sursa citata.

Florian Walter, acuzat de evaziune fiscala si spalare de bani, a fost adus sambata dimineata, la ora 10.00, la Tribunalul Prahova, pentru reconfirmarea mandatului de arestare emis in mai 2015. El a refuzat sa dea orice declaratie.

UPDATE 20.40: Patronul Romprest, FLORIAN WALTER, acuzat de evaziune si spalare de bani, a fost adus in tara din Emiratele Arabe Unite si se afla in custoria Politiei Romane, urmand a fi prezentat duminica la Tribunalul Prahova pentru confirmarea mandatului de arestare emis in lipsa pe numele sau in mai anul trecut.

Potrivit unui comunicat al Politiei Romane, o escorta formata din politisti ai Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane l-au adus in tara pe Walter din Emirate.

Dosarul omului de afaceri Florian Walter care a fost disjuns de DIICOT Ploiesti din dosarul Romprest a fost preluat de DNA, structura centrala, si conexat la o alta cauza instrumentata de procurorii de aici, au declarat, sambata, surse judiciare.

STIRE INITIALA

FLORIAN WALTER, patronul ROMPREST, urmeaza sa fie adus in fata instantei. FLORIAN WALTER este suspectat ca a initiat si coordonat o grupare suspectata de EVAZIUNE FISCALA si SPALARE de BANI, operatiuni financiare in care este implicata Compania ROMPREST Service, alaturi de alte societati comerciale, intre care unele considerate firme-fantoma.

Potrivit procurorilor, in perioada 2012 – 2013, firma ROMPREST ar fi fost implicata intr-un lant de tranzactii comerciale fictive al caror rol era fie de a reduce baza de impozitare, fie de a beneficia de returnari ilegale de TVA. Astfel, procurorii ancheteaza modul in care ROMPREST angaja forta de munca folosita in orasele in care societatea are contracte pentru salubrizare cu autoritatile publice locale.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: jurnalul