DNA extinde urmarirea penala pentru FLORIN ABRAHAM si ANNE ROSE MARIE JUGANARU. UPDATE

Nepotul lui PAVEL ABRAHAM, FLORIN ABRAHAM si un secretar de stat din Ministerul Mediului, ANNE ROSE MARIE JUGANARU, au ajuns, joi dupa-masa, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie pentru audieri, informeaza B1 TV.

UPDATE 23:13: Procurorii DNA au extins urmarirea penala faţa de nepotul lui PAVEL ABRAHAM, FLORIN ABRAHAM, şi de ANNE ROSE MARIE JUGANARU, secretar de stat din Ministerul Mediului, pentru spalare de bani, in forma continuata, se arata intr-un comunicat DNA.

Potrivit procurorilor, in perioada martie 2007 – noiembrie 2010, SEVERIN ADRIAN a incheiat, fie in nume propriu, fie ca reprezentant al grupului politic din care facea parte, din Parlamentul European, un numar de 20 de contracte de consultanta cu mai multe firme create anume pentru a justifica prestarea unor servicii fictive, constand in realizarea unor studii.

In aceeasi perioada, suspectii ANNE ROSE MARIE JUGANARU, FLORIN ABRAHAM si o alta persoana, au actionat in vederea disimularii originii ilicite a sumelor de bani provenite din decontarile frauduloase din bugetul Parlamentului European, prin transferurile succesive ale sumei totale de 586.350 lei, efectuate de catre societatile din grup catre o fundatie, prin incheierea unor contracte fictive de pregatire si instruire a personalului.

Pe surse, acestia ar fi cercetati intr-un dosar in care sunt investigate fraude cu fonduri europene.Cei doi sunt membri fondatori ai Institutului Ovidiu Sincai si sunt membri PSD.

Anne Juganaru a mai fost implicata intr-un scandal cu fonduri europene, in care este implicat si europarlamentarul Adrian Severin.

Anne Juganaru este membra a Consiliului National al PSD si directorul executiv al Institutului Social Democrat Ovidiu Sincai, care functioneaza pe langa Partidul Social Democrat. Ea este si membra a Consiliului de Administratie al Televiziunii Romane.

Sursa foto Rfi