Florin Cergan, fiul judecatoarei Veronica Cirstoiu, nu va mai putea fi preot

florin-cergan

Arhiepiscopia Targovistei a anuntat ca Florin Cergan, fiul judecatoarei Veronica Cirstoiu, acuzata de mita, a fost suspendat din calitatea de preot si nu va mai putea ocupa niciodata aceasta functie, transmite Mediafax.

“In urma tragicului accident din seara zilei de 8 martie 2011, Pr. Florin Cergan a fost suspendat din calitatea de preot. Conform legislatiei canonice a Bisericii Ortodoxe Romane, preotul Cergan a fost judecat de catre Consistoriul Eparhial, fiind caterisit”, a explicat Marian Puiescu, purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Targovistei.

Decizia a fost deja contestata de Florin Cergan, care a facut apel la Consistoriul Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei si Dobrogei, impotriva sentintei Consistoriului Eparhial al Arhiepiscopiei Targovistei, insa judecarea a fost suspendata pana cand instanta va da o hotarare definitiva in dosarul accidentului.

Agentia Mediafax mai noteaza ca Florin Cergan s-ar fi aflat oricum in atentia Consistoriului Eparhial, urmand sa fie caterisit intrucat a divortat.

Fiul judecatoarei a provocat un accident mortal, in martie 2011, pe vremea cand era preot in Parohia Laculete din comuna damboviteana Glodeni. Acesta era baut si conducea cu peste 150 de kilometri la ora. Acesta a intrat intr-o Dacie in care se aflau preotul Nicolae Nicolae de la Parohia Gheboaia, sotia si fiica acestuia, in varsta de 15 ani, toti trei decedati in accident.

“Cert este ca Cergan era baut, avea viteza de peste 150 de kilometri pe ora in buricul orasului si mai ales la calea ferata trebuia sa incetineasca, nu sa accelereze. Am auzit si eu din surse ca unii procurori au vrut sa il inchida, dar altii au zis «cum sa-l inchidem pe baiatul colegei noastre?». Preotul Nicolae Nicolae se intorcea atunci de la sedinta cu parintii, care avusese loc la Colegiul Constantin Cantacuzino, unde era eleva fiica sa, iar in autoturismul Dacia pe care-l conducea se mai aflau, pe locul din dreapta, sotia sa – sora mea Florina – si pe bancheta din spate fata lor, Ioana. Martorii sustin ca masina cumnatului meu a oprit pana in calea ferata de la Dealu Mare, sa dea prioritate, inainte de a vira catre Cartierul CFR, autoturismelor care circulau din sens opus, dar dinspre Bulevardul Carol I venea in viteza un autoturism care, la calea ferata, a plonjat peste Dacia in care se aflau cei trei membri ai familiei Nicolae din Gheboaia. Impactul a fost nimicitor, iar ei au murit pe loc. A ramas orfan un baietel care avea atunci 12 ani si care in acel moment era acasa, impreuna cu o matusa a tatalui sau. Daca eu faceam accidentul acesta, faceam puscarie de nu ma vedeam. La el nici macar nu au terminat de cercetat dosarul, ce sa mai vorbim sa-l trimita la instanta”, a spus cumnata preotului mort in accidentul provocat de Florin Cergan.

Foto: luju.ro