Florin Cioaba, ajutat de presedintele Basescu cu un translator

florin-cioaba

Presedintele Traian Basescu a vorbit la telefon cu fiul lui Florin Cioaba, autointitulatul rege al romilor, care ieri a suferit un preinfarct in Antalya, unde se afla in concediu impreuna cu familia si i-a promis acestuia ca il va ajuta cu un translator pentru tatal sau.

Basescu il va ajuta pe Florin Cioaba sa poata comunica in spitalul din Turcia in care se afla internat, dupa ce acesta s-a plans ca nu se poate descurca din cauza barierei lingvistice. 

La interventia lui Traian Basescu, Florin Cioaba va primi un translator, prin intermediul Ambasadei Romaniei din Turcia.

Florin Tanase Cioaba este un cunoscut conducator al romilor, care s-a autoproclamat in anul 1997 ca „rege international al romilor”. Tatal sau, Ion Cioaba (1935-1997), bulibasa al romilor din Romania, s-a autoproclamat, la randul sau, in anul 1992 ca “rege international al romilor”.

Florin Cioaba face parte din Forumul European al romilor, detinand functia de primvice-presedinte al Organizatiei Mondiale a Romilor (International Gipsy Union). El este proprietarul mai multor firme, care se ocupa cu prelucrarea metalelor neferoase – cupru, bronz etc, confectionand folie si saci de polietilena. “Regele” Cioaba are patru copii – doi baieti si doua fete, si cinci nepoti.

Foto: nasul.tv