Florin Cîțu a dezvăluit cât a cheltuit Guvernul din cauza pandemiei de coronavirus

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a prezentat sâmbătă prin intermediul unei postări pe pagina sa de Facebook suma totală cheltuită de Guvernul Orban din cauza pandemiei de coronavirus.

Florin Câțu s-a decis să facă publice aceste cifre în replică la acuzele care se înmulțesc la adresa Guvernului și, conform cărora, măsurile de sprijin financiar pentru firme și cetățeni luate de Executiv ar fi fost insuficiente.

Ministrul de Finanțe a prezentat suma totală, defalcând plățile efectuate până la această oră, pe trei categorii: șomaj tehnic, stocuri rgență medicală și indemnizații alți profesioniști.

”Au fost trei categorii mari de măsuri fiscale pe care le-a luat acest Guvern. Au fost măsuri fiscale legislative, adoptate în perioada stării de urgenţă şi 30 de zile de la încetarea acesteia, am avut alte măsuri fiscale pentru perioada stării de urgenţă şi avem măsuri fiscale care rămân în aplicare după starea de urgenţă”, se arată în postarea ministrului de Finanțe. Acesta a precizat că au fost măsuri care reprezintă ”o bulă de oxigen” pentru companii, ”echivalent a 1,5% din PIB”.

”3.02 miliarde lei plăti de la buget pentru aprilie și mai legate DIRECT de COVID-19!

Cele mai importante categorii de cheltuieli:

– 2.2 miliarde lei pentru șomaj tehnic;

– 402 milioane lei indemnizații alți profesioniști;

– 235 milioane lei stocuri de urgență medicală”, a scris ministrul de Finanțe sâmbătă pe Facebook.

Sursa foto: realitatea