FLORIN DIACONESCU, consilier la ministerul Muncii, gasit INCOMPATIBIL de ANI

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a constatat incalcarea regimului juridic al incompatibilitatilor de catre FLORIN DIACONESCU, consilier in cadrul Compartimentului Control Financiar din Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice (MMFPSPV).

Potrivit unui comunicat al ANI transmis joi Agerpres, FLORIN DIACONESCU se afla in incompatibilitate incepand cu 19 aprilie 2003, intrucat, concomitent cu functia de cenzor pe care o exercita in cadrul SC BIT SA, a detinut/detine mai multe functii publice in cadrul MMFPSPV — consilier, director la Directia Managementul Calitatii, director la Directia Generala Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, consilier in cadrul Compartimentului Control Financiar.

CITESTE SI: DNA SOLICITA RELUAREA URMARIRII PENALE PENTRU DOI FOSTI MINISTRI AI EDUCATIEI

ANI precizeaza ca activitatea acestuia desfasurata in calitate de cenzor in cadrul societatii respective este in legatura indirecta cu atributiile pe care le-a avut si le are in calitate de functionar public, potrivit fisei postului.

Inspectorii de integritate sustin ca FLORIN DIACONESCU a incalcat, astfel, dispozitiile art. 94, alin. (2), lit. c) din Legea 161/ 2003, potrivit carora “functionarii publici nu pot detine alte functii si nu pot desfasura alte activitati, remunerate sau neremunerate, dupa cum urmeaza: (…) in cadrul regiilor autonome, societatilor comerciale ori in alte unitati cu scop lucrativ, din sectorul public sau privat, in cadrul unei asociatii familiale sau ca persoana fizica autorizata” si dispozitiile art. 96, alin. (1) din acelasi act normativ care prevad “functionarii (…) pot exercita functii sau activitati in domeniul didactic, al cercetarii stiintifice, al creatiei literar-artistice. Functionarii publici (…) pot exercita functii in alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt in legatura directa sau indirecta cu atributiile exercitate ca functionar public (…), potrivit fisei postului”.

CITESTE SI: MANAGERUL SPITALULUI JUDETEAN DE URGENTA PRAHOVA, RETINUT DUPA CE A FOST PRINS IN FLAGRANT IN TIMP CE LUA MITA. UPDATE

Conform legii, persoana fata de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica pe o perioada de trei ani de la data eliberarii, destituirii sau a incetarii de drept a mandatului.

Sursa foto: realitatea