FLORIN GEORGESCU a fost audiat la Curtea de Apel in dosarul ROMPETROL

FLORIN GEORGESCU, prim-viceguvernatorul BNR, a fost AUDIAT marti, in calitate de martor, la Curtea de Apel (CAB) Bucuresti, in dosarul ROMPETROL, in care omul de afaceri DINU PATRICIU este acuzat, printre altele, de SPALARE de BANI si DELAPIDARE.

Audierea lui FLORIN GEORGESCU in acest dosar a fost necesara pentru ca acesta, intre 1992 si 1996, a ocupat functia de ministru al Finantelor, fiind unul dintre semnatarii Hotararii de Guvern 157/1993 privind transferarea obligatiilor si drepturilor ce revin partii romane din Acordul de explorare si imbogatire a productiei in perimetrul NC – 115 Libia, informeaza Mediafax.

Citeste si: Electorata, aparata de Florin Georgescu: Se impune practicarea unei refinantari de necesitate

“Au fost doua acte normative. Primul este HG 157/1993, semnat in aprilie 1993, iar cel de-al doilea a fost un amendament adus acestei hotarari de Guvern, semnat in ianuarie 1995. Cele doua acte normative stabileau ca sumele incasate de partea romana, pe relatia Libia, prin explorarea si exploatarea de petrol merge la bugetul de stat. Eu am avizat doar hotararea de Guvern, pentru ca la momentul semnarii amendamentului nu eram in tara”, a spus FLORIN GEORGESCU, in fata instantei.

Citeste si: Florin Georgescu, varianta imposibila a lui Victor Ponta pentru MFP

Procurorii sustin ca, dupa ce a intrat in vigoare aceasta HG, presedintele Rompetrol, DINU PATRICIU, ar fi castigat mai multe milioane de dolari de pe urma unui contract care a fost incheiat intre Romania si Libia.

Urmatorul termen al acestui dosar este 27 mai.

Sursa foto: ziuaveche.ro