FLORIN IORDACHE o tine pe lui! Ministrul Justitiei insista ca el a scris modificarile privind gratierea si Codurile Penale

Ministrul Justitiei, Florin Iordache, a declarat, referitor la cele doua proiecte de Ordonanta de Urgenta privind gratierea si modificarea Codurilor Penale (care vizeaza inclusiv o amnistie mascata) ca le-a scris “impreuna cu consiliera sa” si ca le-a sustinut si in perioada in care era deputat, iar acum si le asuma ca ministru. Ministerul Justitiei va organiza, luni, o dezbatere pe tema celor doua proiecte de ordonanta, la care presa nu are acces.

„Le-am scris eu si consiliera mea. Le-am sustinut ca deputat, mi le-am asumat ca ministru. La dezbatere vor participa si oameni care vor sustine ordonantele”, a afirmat Florin Iordache. Guvernul ar urma sa adopte o decizie in privinta proiectelor de gratiere si modificare a Codurilor imediat dupa consultarile publice organizate pentru ziua de luni, cel mai probabil miercuri, la sedinta de guvern programata pe data de 1 februarie, ziua inceperii sesiunii ordinare a noului Parlament.

La randul sau, Liviu Dragnea  face pe niznaiul si sustine ca nu stie ce vrea sa faca ministrul Justitiei, Florin Iordache, cu ordonantele privind gratierea si modificarea codurilor penale care il vizeaza direct si pe liderul PSD. Intrebat joi seara de reporterul Digi24 daca este adevarat ca se ia in calcul si angajarea raspunderii Guvernului, Liviu Dragnea a raspuns: “Eu nu sunt la Guvern”.

“Nu, vorbesc foarte serios. In subiectul asta trebuie sa vorbiti cu Guvernul. Cu premierul si cu ministrul Justitiei. Si eu m-am uitat cu foarte multa curiozitate, dupa ce m-am intors din America, n-am inteles foarte mult, exact ce vor sa faca, astept si eu sa vad totusi o linie clara. Nici nu am vorbit cu ei si nici nu vreau sa vorbesc cu ei acest lucru”, a sustinut Liviu Dragnea, condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare in dosarul Referendumul si trimis in judecata alaturi de fosta sotie intr-un dosar in care este acuzat de instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual.

Insa, presa a dezvaluit ca metadatele proiectului de OUG pentru gratiere, publicat la data de 18 ianuarie pe site-ul Ministerului Justitiei, scot la iveala faptul ca el a fost lucrat si pe un computer de la Cancelaria lui Liviu Dragnea (DETALII AICI).

Ministerul Justitiei organizeaza luni, 30 ianuarie, o dezbatere publica pe tema controversatelor ordonante de urgenta care au scos oamenii in strada. Dezbaterea va dura doar 2 ore si la ea nu vor putea participa decat cel mult 50 de persoane, fiecare avand la dispozitie doar 3 minute pentru a-si spune punctul de vedere.

Sursa foto: adevarul