FLORIN IORDACHE: PSD ar trebui sa mearga separat la ALEGERILE LOCALE

O eventuala alianta intre PSD, UNPR si ALDE ar trebui luata in calcul, insa dupa alegeri, a declarat marti la postul de radio RFI deputatul social-democrat FLORIN IORDACHE.

Intrebat daca PSD trebuie sa faca o alianta cu UNPR in acest an, FLORIN IORDACHE a raspuns: “Da, dar dupa alegeri. Din punctul meu de vedere, nu numai cu UNPR-ul, putem face o alianta electorala dupa alegeri, fie ca discutam de alegerile locale, fie ca discutam de alegerile parlamentare si cu UNPR-ul, dar si cu ALDE, pentru ca impreuna am guvernat si cred ca am guvernat bine. Dar repet, din punctul meu de vedere, in alegeri e foarte bine sa intram singuri. Cu aceasta ocazie trebuie sa verificam potentialul fiecarui partid, sa ne verificam si electoratul, sa ne verificam si membrii de partid. Cred ca este bine pentru intreaga clasa politica”.

CITESTE SI: MAJORITATEA LIDERILOR PSD NU VOR SA CANDIDEZE PE LISTE COMUNE CU UNPR IN ALEGERILE DIN 2016

“Sunt voci care spun ca e bine sa mergem pe liste comune si la alegerile locale, sunt alte voci care spun ca trebuie sa mergem separat. Punctul meu de vedere este ca la alegerile locale ar trebui sa mergem separat. La alegerile parlamentare, in functie de scorul electoral al partidelor si in functie de cum se configureaza scena politica in vara, este de discutat daca vom merge pe liste comune sau daca vom merge separat. Dar aceasta discutie trebuie avuta in luna iunie, dupa ce trec alegerile locale”, considera deputatul FLORIN IORDACHE.

Presedintele PSD, LIVIU DRAGNEA, a declarat duminica seara, intrebat despre politica de aliante a partidului, ca PSD urmeaza sa decida cum va actiona, avand in vedere ca de-a lungul timpul, social-democratii au “luat in carca” multe partide, care apoi au devenit brusc independente, PSD fiind “pacalit”.

Sursa foto: gandul