FLORIN MEMET, un tanar special din SECTORUL 6, isi expune picturile la Sala Dalles

Sambata, 13 februarie 2016, incepand cu orele 17.00, va avea loc expozitia de pictura a  tanarului FLORIN MEMET, care va asteapta cu mari emotii in incinta Salii Dalles.

Pasiunea pentru arta i-a fost insuflata de asistentul personal care-l avea in grija si care a absolvit cursurile Liceului de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”. Din pacate, doamna care i-a fost ca o mama a decedat, iar tanarul FLORIN MEMET s-a trezit, pentru a doua oara, singur pe lume.

Expozitia este un eveniment cu totul deosebit pentru tanarul in varsta de 24 de ani,  care beneficiaza de masura de protectie sociala in cadrul Centrului de Recuperare si Reabilitare Neuropsihica ,,Uverturii”, aflat in subordinea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6. In ciuda retardului moderat de care sufera si, desi nu-si cunoaste rudele si nimeni nu vine la el in vizita, FLORIN MEMET este un optimist din fire, mereu vesel, cu o vorba buna pentru fiecare.

„Pictura, una dintre cele mai vechi modalitati de exprimare artistica, reprezinta pentru acest tanar talentat o resursa importanta, o cale prin care isi afirma talentul si datorita careia obtine atat recunoasterea comunitatii, dar si bucuria de a fi apreciat de cei din jurul sau”, a declarat primarul RARES MANESCU.

In prezent FLORIN MEMET frecventeaza zilnic cursurile Liceului Tehnologic Special unde este inscris in clasa a XI-a, iar cand nu invata deseneaza sau picteaza pentru a-si perfectiona tehnica. Cocheteaza de multa vreme cu desenul, dar de pictat in acuarela s-a apucat in urma cu un an si jumatate la Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihica ,,Uverturii”. De atunci, acest hobby ii ofera incredere, siguranta si suport emotional.

Vizitatorii expozitiei de sambata vor putea admira lucrarile lui FLORIN MEMET, iar in schimbul unei mici donatii le pot lua acasa, in acest fel sustinandu-l pe tanar sa-si urmeze pasiunea. Intrarea este libera.

Sursa foto: primarie6