FLORIN MIJA, vicepresedintele CJ BRAILA, a fost RETINUT

FLORIN MIJA, Vicepresedintele Consiliului Judetean Braila, a primit ORDONANTA de RETINERE pentru 24 de ore, informeaza postul Digi24. MIJA a fost anchetat JOI la sediul DNA Galati, acolo unde, de aproape doua ore este audiat si presedintele Consiliului Judetean, implicat in acelasi dosar.

FLORIN MIJA a fost ridicat astazi de procurorii DNA in baza unui mandat de aducere. El se afla in vacanta in Delta Dunarii. GHEORGHE BUNEA STANCU a fost ridicat de acasa dis-de-dimineata de mascatii Jandarmeriei si si-a petrecut ziua impreuna cu anchetatorii, la Consiliul Judetean, inainte de a fi condus la Directia Anticoruptie.

CITESTE SI: Presedintele CJ Braila, BUNEA STANCU, a fost ridicat de DNA. UPDATE 

Procurorii ii banuiesc de ABUZ in SERVICIU si CONFLICT de INTERESE. GHEORGHE BUNEA STANCU, FLORIN MIJA si un functionar al Consiliului Judetean, care in trecut a ocupat o functie de conducere in departamentul pentru achizitii din aceasta institutie publica, sunt acuzati ca, intre 2009 si 2011, ar fi favorizat trei firme in mai multe licitatii organizate de Consiliul Judetean Braila. O parte dintre licitatii au fost organizate pentru atribuirea unor lucrari de reabilitare a trei spitale din judet, in timp ce celelalte contracte se refereau la lucrari de reabilitare a unor drumuri judetene.

CITESTE SI: Sorin Ovidiu Vintu RAMANE in INCHISOARE

Anchetatorii au informatii ca cele trei contracte de reabilitare a celor trei spitale au fost acordate unei firme la care GHEORGHE BUNEA STANCU avea actiuni la momentul respectiv, in jur de 40% din capital. Firma ar beneficiat ulterior si de acte aditionale incheiate de Consiliu, semnate chiar de GHEORGHE BUNEA STANCU, pentru a intarzia data la care acele lucrari sa fie predate.

Sursa foto: gandul.info