Florin Popescu a fost exclus din PDL, deputatul considera ca masura a fost luata pe nedrept

Deputatul Florin Popescu, fost lider al organizatiei Dambovita, a fost exclus, luni, din PDL de conducerea partidului, insa decizia finala va fi luata de Consiliul National de Coordonare.

Florin Popescu sustine, insa, ca excluderea sa din PDL reprezinta “o dovada clara” a pozitiei actualei echipe de conducere, care ar promova “interesele unui grup restrans din partid”, el mentionand totodata ca va ramane fidel parteneriatului cu presedintele Traian Basescu.

“Excluderea mea din PDL reprezinta o dovada clara a pozitiei actualei echipe de conducere, care promoveaza interesele unui grup restrans din partid si care, pentru a-si atinge scopurile, sacrifica partidul si pune sub semnul intrebarii viitorul politic al acestuia. Ca unul dintre cei care au semnat Protocolul de infiintare al Aliantei D.A., alaturi de Traian Basescu si Theodor Stolojan, semnatar al actului de nastere al PDL alaturi de Theodor Stolojan si Emil Boc, am crezut ca principalul criteriu de selectie interna este performanta. Timp de sase ani, cat am fost presedinte al PDL Dambovita, am demonstrat ce poate face o echipa de oameni adevarati, condusi de un presedinte devotat principiilor si idealurilor sale. in tot acest timp, PDL Dambovita a avut rezultate mult mai bune comparativ cu media la nivel national a partidului, chiar si in nefastul an electoral 2012. Decizia de excludere, asumata astazi de BPN, este profund nedreapta, cata vreme cei asemenea mie, care au muncit pentru partid si au facut din PDL principala forta politica a tarii, au fost marginalizati – exclusi chiar – si inlocuiti cu indivizi obedienti, ale caror performante electorale sunt cel mult modeste (7-8%)”, mentioneaza Florin Popescu, intr-un comunicat de presa transmis luni.

Florin Popescu mai spune ca va ramane fidel principiilor sale si parteneriatului cu presedintele Traian Basescu.

“Cred in continuare, cu tarie, ca doar prin constructia unui puternic partid de centru-dreapta, care sa se bata in mod real cu USL, putem salva democratia romaneasca. Din pacate, observ ca PDL a devenit incapabil de a-si asuma acest rol, Vasile Blaga fiind mai degraba un campion al blaturilor cu USL”, adauga Florin Popescu in comunicat.

Florin Popescu poate contesta hotararea la Comisia de etica si litigii a formatiunii democrat-liberale.

Foto: dambovita24.ro