FLORIN POPESCU nu poate fi arestat preventiv

UPDATE ora 13.45: Deputatii din Comisia Juridica au decis marti, cu voturi 78 pentru si peste 224 de voturi impotriva, sa nu dea incuviintarea arestarii preventive a “baronului puilor” Florin Popescu, la cererea procurorilor care il ancheteaza pentru ca ar fi pretins mita zeci de tone de carne de pui pentru a le folosi in campania electorala.

Majoritatea PSD a decis sa voteze impotriva cererii de arestare preventiva. 

STIRE INITIALA. Comisia juridica din Camera Deputatilor discuta, marti, cererea de arestare a deputatului FLORIN POPESCU. Colegii acestuia vor trebui sa dezbata raportul privind solicitarea de incuviintare a arestarii preventive, parlamentarul fiind acuzat de procurorii DNA de trafic de influenta.

Pana acum, Comisia Juridica a amanat de doua ori luarea unei decizii in cazul lui FLORIN POPESCU, din lipsa de cvorum.

„Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie a transmis procurorului general al Romaniei cererea si referatul intocmit de procurorii anticoruptie, in vederea sesizarii ministrului Justitiei, pentru a cere presedintelui Camerei Deputatilor incuviintarea arestarii preventive a deputatului POPESCU FLORIN AURELIAN pentru savarsirea infractiunii de folosire a influentei ori autoritatii in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, prev. de art. 13 din Legea nr. 78/2000″.

Citeste si: Votul pentru ridicarea imunitatii lui Florin Popescu, amanat din nou

“Din probele analizate rezulta suspiciunea rezonabila ca faptele pentru care s-a dispus inceperea urmaririi penale, efectuarea urmaririi penale si punerea in miscare a actiunii penale constau in aceea ca, in cursul anului 2012, inculpatul Popescu Florin Aurelian, folosind influenta si autoritatea decurgand din functia de presedinte al organizatiei judetene Dambovita a unui partid, i-a cerut administratorului unor societati comerciale cantitatea de 50.000 – 60.000 pui grill (60 – 80 tone, cu valoare de peste 400.000 lei) pentru a o distribui in scop electoral cetatenilor din judetul Dambovita, in cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012”, se arata intr-un comunicat al DNA.

Citeste si: FLORIN POPESCU, “baronul puilor” din Dambovita, a fost SCAPAT de colegii DEPUTATI