FLORIN POPESCU, salvat din nou de colegi! Decizia privind arestarea sa, amanata din lipsa de cvorum

Deputatul de Dambovita, FLORIN POPESCU, a fost salvat din nou de colegii deputati. Sedinta in care ar fi trebuit sa se decida asupra solicitarii DNA de incuviintare a arestarii preventive s-a amanat, deoarece nu s-a intrunit cvorumul.

Pentru a se lua o decizie, era nevoie ca 203 deputati sa fie in sala, insa in Camera Deputatilor au fost aproximativ 135, motiv pentru care decizia asupra solicitarii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) se va amana pentru sedinta urmatoare, cel mai probabil pentru marti.

FLORIN POPESCU a spus, dupa sedinta, ca nu a ajuns la timp pentru a avea un discurs in fata colegilor si nu a dorit sa comenteze de ce a fost lipsa de cvorum. El a adaugat ca nu are de spus niciun cuvant rau la adresa vreunei institutii pentru a nu influenta ancheta.

Se pare ca nici Valeriu Zgonea nu ar fi fost in sala la momentul votului, potrivit lui Remus Cernea, care a avut un schimb de replici cu Viorel Hrebenciuc pe holul Palatului Parlamentului.

Reamintim ca astazi ar fi trebuit dezbatut si votat raportul comisiei juridice cu privire la solicitarea de incuviintare a ARESTARII preventive a deputatului FLORIN POPESCU.

”Raportul in ce il priveste pe FLORIN POPESCU este pe ordinea de zi, se va discuta maine (n.r. marti), va fi votul final la 12.30”, anuntase, luni, secretarul Camerei Deputatilor Niculae Mircovici. 

Citeste si: FLORIN POPESCU, “baronul puilor” din Dambovita, a fost SCAPAT de colegii DEPUTATI

Comisia juridica din Camera Deputatilor, in baza votului, va da un raport catre Biroul Permanent impotriva solicitarii ministrului Justitiei cu privire la incuviintarea ARESTARII preventive a deputatului FLORIN POPESCU, a declarat la sfarsitul lunii aprilie luni presedintele comisiei, Bogdan Ciuca.

Deputatul FLORIN POPESCU, membru al Partidului Miscarea Populara (PMP), a fost audiat de COMISIA JURIDICA a Camerei Deputatilor dupa ce ministrul Justitiei a trimis conducerii forului legislativ solicitarea DNA de ARESTARE preventiva a acestuia.

Citeste si: CASELE deputatului FLORIN POPESCU au fost puse sub SECHESTRU 

Potrivit DNA, in cursul anului 2012, FLORIN POPESCU, folosind influenta si autoritatea decurgand din functia de presedinte al PDL Dambovita, i-a cerut administratorului unor societati comerciale cantitatea de 50.000 – 60.000 pui grill (60 – 80 tone, cu valoare de peste 400.000 lei) pentru a o distribui in scop electoral cetatenilor din judetul Dambovita, in campania electorala pentru alegerile locale din iunie 2012, cand a candidat pentru un nou mandat de presedinte al Consiliului Judetean Dambovita.

DNA sustine ca, pentru a impiedica descoperirea faptei de CORUPTIE, omul de afaceri respectiv a livrat produsele in pungi neinscriptionate, dintr-un spatiu de depozitare inchiriat si folosit de o societate comerciala care nu ii apartinea.