FLORIN POPESCU se disculpa: Va dau cuvantul meu, nu am mancat nici macar o aripa de pui de acolo

Deputatul Florin Popescu a declarat luni ca nu a mancat “nici macar o aripa de pui” din cantitatea de carne despre care se vorbeste in dosarul sau si ca este nelinistit pentru libertatea sa.

“Sincer sa fiu, e o neliniste, e o preocupare, vorbim de libertatea mea si cred ca niciun cetatean din aceasta tara nu este linistit atunci cand se vorbeste despre arestarea preventiva. Vreau sa multumesc membrilor din Comisia juridica pentru ca au dat acest aviz consultativ. Saptamana viitoare voi merge in plen, voi sustine argumentele prin care sustin in continuare ca nu sunt un pericol public, nu voi ataca nicio institutie a statului, ca este vorba de DNA sau de Parlament si ce o vrea Dumnezeu”, a spus Popescu dupa ce Comisia juridica a decis sa dea report negativ cererii procurorilor de incuviintare a arestarii preventive a sa.

Vezi aici cum l-au scapat colegii deputati pe “baronul puilor”

Legat de acuzatiile care i se aduc in dosar, deputatul a aratat ca nu este acuzat de luare de mita, ci de trafic de influenta.

“Va dau cuvantul meu de onoare ca nu am mancat nici macar o aripa de pui de acolo. Sunt acuzat de trafic de influenta, nu ca am luat mita, sunt doua chestiuni diferite. Nu aveam cum sa intervin in acel caz, mai ales ca, dupa cum observati, cei care au dat acest denunt sunt anchetati pentru evaziune fiscala, or, daca interveneam, nu se ajungea aici”, a sustinut Popescu.

DNA a solicitat saptamana trecuta Camerei Deputatilor incuviintarea arestarii preventive a deputatului Florin Popescu, pentru savarsirea infractiunii de folosire a influentei ori autoritatii in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Florin Popescu a primit aviz negativ pe cererea de arestare. Vezi cand se va reuni plenul Camerei pentru a decide daca incuviinteaza sau nu arestarea sa

Potrivit DNA, in cursul anului 2012, Florin Popescu, folosind influenta si autoritatea decurgand din functia de presedinte al organizatiei judetene Dambovita a unui partid, i-a cerut administratorului unor societati comerciale cantitatea de 50.000 — 60.000 pui grill (60 — 80 tone, cu valoare de peste 400.000 lei) pentru a o distribui in scop electoral cetatenilor din judetul Dambovita, in cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012.

Procurorii mai arata ca detaliile privind livrarea, transportul si locurile de descarcare a produselor au fost stabilite de Florin Popescu cu o persoana, auditor financiar si cenzor la una dintre firmele omului de afaceri denuntator, la cererea acestuia din urma.