FLORIN POPESCU, aviz negativ pe cererea de arestare. MARIUS ISAILA va afla tot astazi daca poate fi arestat. UPDATE

UPDATE ora 14.02: Comisia juridica din Camera Deputatilor a dat aviz negativ, luni dupa-amiaza, in cazul incuviintarii arestarii deputatului FLORIN POPESCU. Urmeaza ca plenul Camerei Deputatilor sa hotarasca, saptamana viitoare, daca incuviinteaza sau nu arestarea preventiva a colegului lor, in baza raportului primit de la comisie.

Comisia juridica a dat aviz negativ in cazul lui FLORIN POPESCU cu o abtinere, 15 voturi “impotriva” si 7 “pentru”. Raportul va fi trimis la biroul permanent al Camerei Deputatilor, plenul fiind insa suveran in acest caz.

Dupa ce raportul va fi trimis Biroului Permanent, conducerea Camerei trebuie sa convoace plenul in termen de cinci zile lucratoare pentru a se pronunta in cazul lui FLORIN POPESCU. Secretarul Camerei Deputatilor, Niculae Mircovici, a declarat ca plenul Camerei ar trebui sa se pronunte in acest caz pana in data de 7 mai.

STIRE INITIALA: Doi parlamentari vor afla, luni, daca pot fi arestati. Este vorba de deputatul FLORIN POPESCU, acuzat intr-un dosar care vizeaza campania electorala din 2012, si de senatorul (PSD) MARIUS ISAILA, cercetat pentru trafic de influenta.

FLORIN POPESCU va fi audiat, astazi, in Camera Deputatilor, dupa ce ministrul justitiei, Robert Cazanciuc, a trimis la Camera Deputatilor cererea pentru incuviintarea arestarii deputatului, acuzat ca ar fi cerut in campania electorala din 2012 aproximativ 70 de tone de pui pentru a le oferi alegatorilor.

Procurorii DNA au cerut aviz de arestare si in cazul senatorului MARIUS ISAILA, acesta fiind asteptat la audieri astazi in Comisia Juridica, raportul membrilor comisiei urmand a ajunge in plen. 

UPDATE ora 13.20: Dezbaterile in cadrul comisiei juridice continua, FLORIN POPESCU este prezent la audieri. La intrare, el a declarat ca nu este un pericol public, adaugand insa ca nu vrea sa faca alta declaratii pentru a nu-si influenta colegii. Deputatii vor decide saptamana viitoare daca sunt de acord sau nu cu incuviintarea arestarii preventive.

“Va trebui sa inaintam raportul in cursul acestei zile”, a spus presedintele comisiei juridice, la audieri.

UPDATE ora 13.05: FLORIN POPESCU este audiat la aceasta ora in Comisia Juridica si urmeaza ca parlamentarii din Camera Deputatilor sa se pronunte daca dau unda verde pentru arestarea colegului lor.

stirea se actualizeaza 

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a trimis la Camera Deputatilor, saptamana trecuta, cererea pentru incuviintarea arestarii deputatului FLORIN POPESCU.

Citeste si: Decizie surprinzatoare luata de Florin Popescu

FLORIN POPESCU este acuzat ca in timpul campaniei electorale din 2012 a solicitat unui om de afaceri cantitatea de 7o de tone de carne de pui, pe care a distribuit-o ulterior in timpul unor mitinguri electorale. FLORIN POPESCU isi dorea la vremea respectiva sa castige un nou mandat la sefia Consiliului Judetean Dambovita.

“In conformitate cu prevederile din Constitutia Romaniei si cele din Regulamentul Camerei Deputatilor, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie a transmis procurorului general al Romaniei cererea si referatul intocmit de procurorii anticoruptie, in vederea sesizarii ministrului Justitiei, pentru a cere presedintelui Camerei Deputatilor incuviintarea arestarii preventive a deputatului POPESCU FLORIN AURELIAN pentru savarsirea infractiunii de folosire a influentei ori autoritatii in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, prev. de art. 13 din Legea nr. 78/2000.

Citeste si: FLORIN POPESCU, deputat PMP, este AUDIAT la DNA intr-un dosar legat de FAPTE de CORUPTIE 

Din probele analizate rezulta suspiciunea rezonabila ca faptele pentru care s-a dispus inceperea urmaririi penale, efectuarea urmaririi penale si punerea in miscare a actiunii penale constau in aceea ca, in cursul anului 2012, inculpatul POPESCU FLORIN AURELIAN, folosind influenta si autoritatea decurgand din functia de presedinte al organizatiei judetene Dambovita a unui partid, i-a cerut administratorului unor societati comerciale cantitatea de 50.000 – 60.000 pui grill (60 – 80 tone, cu valoare de peste 400.000 lei) pentru a o distribui in scop electoral cetatenilor din judetul Dambovita, in cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012″, se arata in documentul DNA.

DNA A CERUT RIDICAREA IMUNITATII PARLAMENTARULUI MARIUS ISAILA

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au solicitat Parlamentului, in data de 10 aprilie, ridicarea imunitatii si incuviintarea arestarii senatorului PSD, MARIUS ISAILA, acuzat de trafic de influenta. 

Afla aici detalii din dosarul in are este cercetat MARIUS ISAILA

“In conformitate cu prevederile din Constitutia Romaniei si cele din Regulamentul Senatului, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie a transmis cererea si referatul intocmit de procurori, in vederea sesizarii ministrului Justitiei, pentru a cere presedintelui Senatului incuviintarea arestarii preventive a senatorului ISAILA MARIUS OVIDIU, in sarcina caruia s-au retinut doua infractiuni de trafic de influenta, ambele in forma continuata (cate doua acte materiale) si infractiunea de instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata. Cererea de incuviintare a arestarii preventive a fost formulata avand in vedere ca sunt indeplinite conditiile prevazute de Codul de procedura penala. 

Astfel, din probele analizate rezulta suspiciunea rezonabila ca in perioada 2012 – 2014, inculpatul ISAILA MARIUS OVIDIU, sef serviciu in Ministerul Finantelor si incepand cu decembrie 2012 senator in Parlamentul Romaniei, a obtinut importante sume de bani prin folosirea influentei pe care o avea sau pe care a lasat sa se inteleaga ca o are pe langa functionari publici, prin prisma relationarii profesionale in sistemul public de finante si ulterior ca om politic, pentru a-i determina sa nu isi indeplineasca in mod corect atributiile de serviciu”, se arata in documentul DNA.