Florin Răducioiu explică de ce a uitat limba română: Îmi este mai bine așa

Florin Răducioiu a rămas în istoria fotbalului din România drept jucătorul care a “uitat” să mai vorbească limba română la doar câteva luni după plecarea în Italia.

În 1990, Florin Răducioiu se transfera de la Dinamo la Bari și surprindea pe toată lumea la prima revenire în țară. Fostul atacant abia mai lega câteva cuvinte în limba română și spunea că nu mai știe să vorbească. De atunci, Răducioiu a rămas în folclor și, de multe ori, o persoană care face o greșeală de exprimare este comparată imediat cu fostul dinamovist.

Între timp, Răducioiu s-a retras din activitate și a devenit analist TV la postul Telekom Sport, după o carieră eșuată în antrenorat. Chiar dacă trebuie să vorbească în limba română, Răducioiu spune că are în continuare probleme deoarece afirmă că gândește în italiană. Cuvintele în limba română sunt intercalate astfel cu expresii în italiană.

Citește și: UN MEMBRU AL GENERATIEI DE AUR ESTE FALIMENTAR SI IN DIVORT! DUPA 20 DE ANI DE CASNICIE

“Mă simt mult mai bine vorbind în italiană. Sunt mai sigur pe mine. După câteva luni petrecute în Italia, am început să fac greșeli în română. Toată lumea spune că Răducioiu nu mai știe să vorbească românește, dar acum nu mai dau importanță. Eu gândesc în italiană, mi-e mai simplu așa!

Nu am un vocabular vast în limba română, fac greșeli! Sunt un dezastru în română! Evident, nu las o impresie plăcută, lumea mă percepe că pe unul care nu știe românește. Eu de fiecare dată când gândesc, gândesc în italiană! Nu gândesc deloc cuvintele în românește. Eu traduc tot timpul din italiană în română”, a afirmat Răducioiu la Telekom Sport.

În postura de analist TV, Răducioiu este obligat să vorbească în română, ceea ce îi da mari bătăi de cap. “Uitasem limba română, recunosc, dar îmi voi da silința să mă descurc mai bine”, a adăugat Răducioiu.

Florin Răducioiu este unul dintre cei mai buni atacanți din istoria României, cu 21 de goluri în 40 de partide.

Sursă foto: captura video