FLORIN SECUREANU, fostul director al Spitalului MALAXA, la Curtea de Apel Bucuresti

Fostul director al Spitalului Malaxa, FLORIN SECUREANU, a fost adus, vineri dimineata la Curtea de Apel Bucuresti, unde se va judeca contestatia sa la decizia instantei de a-l aresta preventiv, intr-un dosar in care este acuzat de DNA de luare de mita si delapidare, informeaza Agerpres.

Pe 10 decembrie, Tribunalul Bucuresti a decis arestarea preventiva pentru 30 de zile a fostului manager de spital, insa FLORIN SECUREANU a facut contestatie si le cere judecatorilor sa fie cercetat in libertate. Potrivit DNA, FLORIN SECUREANU a conceput si a pus in aplicare o schema prin care, timp de peste sapte ani, a sustras aproape zilnic sume de bani din casieria unitatii medicale pe care a condus-o.

“Suspectul Secureanu Adrian Florin a detinut functia de manager al Spitalului clinic Nicolae Malaxa din Bucuresti, in perioada 2007 pana la data de 29 noiembrie 2016, fiind numit in functie de catre Primaria Municipiului Bucuresti, autoritate publica in subordinea careia se afla spitalul. In perioada mai 2009 – noiembrie 2016, suspectul Secureanu Adrian Florin a conceput si a pus in aplicare o schema prin care sustragea repetat (aproape zilnic) sume de bani din casieria spitalului”, arata procurorii.

Anchetatorii mai spun ca s-au emis facturi pentru un numar de 1.075 de zile, ceea ce ar insemna ca directorul si-a insusit in 1.075 de zile sume de bani din patrimoniul spitalului. Suma totala astfel delapidata a fost evaluata la 1.944.594 de lei, care reprezinta prejudiciu cauzat unitatii medicale.

“Pentru a justifica in documentele financiar-contabile ale institutiei publice sumele de bani astfel delapidate, suspectul Secureanu Adrian Florin a cerut personalului din cadrul serviciilor din subordinea sa (serviciul financiar-contabil, serviciul achizitii, serviciul administrativ) sa intocmeasca in fals documente justificative (facturi si chitante). In acest scop, directorul spitalului s-a folosit de doua societati comerciale cu un comportament fiscal neadecvat, care figurau fictiv ca furnizori de consumabile IT si prestatori de servicii de reparatii si mentenanta calculatoare ai spitalului”, precizeaza DNA.

Din cercetari a rezultat ca, in realitate, cele doua societati nu au avut niciodata contracte cu Spitalul ‘Malaxa’, nu au prestat niciun serviciu si nu au livrat niciun fel de bunuri institutiei publice.

Procurorii mai sustin ca in perioada 20 mai 2011 – noiembrie 2016, in mod repetat, Florin Secureanu a pretins unei societati comerciale, care avea atribuite contracte de achizitie directa cu spitalul, sa-i plateasca o serie de deplasari pe care el si apropiati ai sai le faceau in strainatate si in tara. Astfel, societatea respectiva a platit unei agentii de turism peste 800.000 de lei pentru un numar de 470 de deplasari ale suspectului si ale apropiatilor sai.

“Serviciile turistice de care a beneficiat managerul spitalului si apropiatii sai, platite de societatea care avea contracte cu spitalul, au constat in achizitionarea de bilete avion, cazare, inchirieri auto, mic dejun, etc. Destinatiile au fost variate, atat in Europa, America, Asia, cat si in Romania”, arata DNA.

 
Sursa foto: adevarul