Florita Bolos, condamnata la patru ani de inchisoare cu executare

Florita Bolos a fost condamnata, luni, la patru ani de inchisoare cu executare. Judecatoarea din Ineu este acuzata de luare de mita.

Curtea de Apel Timisoara a decis anularea sentintelor date de judecatoarea Florita Bolos in dosarul pentru care luase mita.

Decizia Curtii nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Potrivit procurorilor anticoruptie, in perioada 17 ianuarie – 10 iunie, judecatoarea Florita Bolos ar fi pretins si primit in mai multe transe, de la doua persoane, suma totala de 13.000 de lei si 5.500 de euro, pentru ca, in schimb, sa pronunte o hotarare civila favorabila uneia dintre cele doua persoane, prin care se asigura transferul pe cale judiciara a dreptului de proprietate asupra unor terenuri.

“Anterior, judecatoarea Bolos Florita instruise persoana beneficiara a hotararii civile asupra documentelor pe care trebuie sa le procure pentru a declansa procese cu proprietarii unor terenuri despre care persoana afirma ca intentiona sa le achizitioneze, in asa fel incat sa se evite procedura legala, notariala si sa se creeze un presupus conflict juridic cu partile contractante.

Astfel, persoana beneficiara urma sa fie exonerata de plata taxelor si onorariilor notariale si sa nu mai astepte efectuarea masuratorilor topogra ice a terenurilor dobandite, terenuri neintabulate in cartea funciara si evidentiate doar in titlurile de proprietate”, precizau procurorii in ordonanta de punere in miscare a actiunii penale.