FLOTA RUSA din MAREA NEAGRA se doteaza cu 30 de NAVE

FLOTA RUSA in MAREA NEAGRA se va dota pana in anul 2020 cu 30 de noi nave, conform unui anunt facut de comandantul Marinei militare a Federatiei Ruse, amiralul Viktor Cirkov.

“Programul de constructie navala prevede sosirea in Marea Neagra a circa 30 de NAVE SI AMBARCATIUNI DE SPRIJIN. Nu este vorba despre o crestere brusca a acestor forte. FLOTA RUSA DIN MAREA NEAGRA, care nu a fost reinnoita timp de mai multi ani, sufera de mult timp in aceasta privinta”, a indicat amiralul Cirkov.

Citeste si:SUA: Elicoptere noi pentru presedintele american

FLOTA RUSA din Marea Neagra va primi doua dintre cele sase submarine din proiectul 636 in acest an si anul viitor, primele sase fregate din proiectul 11356 in anul 2015 si sase nave de patrulare din proiectul 22160. “FLOTA RUSA din Marea Neagra trebuie sa aiba o compozitie care sa ii permita realizarea misiunilor care ii sunt incredintate. Trebuie deci sa fie completata cu noi nave”, a adaugat inaltul ofiter rus.

 Citeste: PUTIN va participa la PARADA MILITARA din CRIMEEA

De asemenea, in 2015 FLOTA RUSA din Marea Neagra se va dota cu o noua nava-amiral, intrucat crucisatorul lansator de rachete Moskva va pleca la Severodvinsk pentru a fi modernizata.