Fluxul de migratori s-a intensificat din nou la granita dintre Macedonia si Serbia

Valul de migranti veniti indeosebi din Orientul Mijlociu a inceput din nou sa creasca la frontierele Serbiei, unde in ultimele 24 de ore s-au inregistrat peste 3000 de migranti, triplu fata de zilele anterioare, relateaza agerpres.ro.

Conform declaratiilor unui reprezentant al unui ONG sarb participant la gestiunea fluxului de migranti la frontiera dintre Macedonia si Serbia, aceasta intensificare a sosirilor este consecinta ameliorarii conditiilor meteo din zona Marii Egee.

Mare parte dintre refugiatii aflati in prezent in Turcia se tem ca granita dintre Grecia si Macedonia ar putea fi inchisa si ca s-ar putea vedea nevoiti sa caute rute noi pentru a ajunge in vestul Europei.

Serbia, impreuna cu celelalte state aflate pe aceasta ruta, au decis inca de saptamana trecuta sa permita intrarea pe teritoriile lor doar a migrantilor care doresc sa ceara azil in Germania sau Austria.

“In aceste zile, in ciuda frigului, asteptam un numar mare de migranti. In fiecare zi sunt tot mai multi si ne asteptam la un val masiv, intrucat exista teama ca frontiera se va inchide”, afirma sursa citata.

Conform estimarilor autoritatilor din Belgrad, numarul de migranti care vor traversa ruta Balcanica va ajunge la aproximativ 7000 pe zi.

Sursa foto: ziare