FMI a discutat cu reprezentantii Guvernului despre PRIVATIZAREA companiilor de stat si NOUL COD FISCAL

Reprezentantii FMI si o parte din membrii Cabinetului Ponta au discutat sambata la sediul Ministerului Finantelor, pe agenda intalnirii figurand PRIVATIZAREA companiilor de stat, reducerile de taxe din NOUL COD FISCAL si situatia dificila a companiilor din energie.

Primul care a iesit de la intalnire a fost ministrul Transporturilor, IOAN RUS, care a declarat ca nu exista probleme in domeniul pe care il coordoneaza si ca termenele concrete vor fi fixate cu oficialii FMI la vizita de luna viitoare.

Citeste si: FMI este ingrijorat de modificarile la CODUL PENAL si solicita Guvernului masuri sustenabile

“Ministerul Transporturilor nu are probleme, decat rezonabile, sa spunem, n-am finalizat procesul de privatizare al CFR Marfa, suntem intr-o noua procedura, avem alte angajamente vizavi de arierate, creante, cum le rezolvam, dar lucrurile sunt pana in acest moment pozitive. Am discutat si despre privatizari, am stabilit si niste termene mai largi, dar urmeaza ca aceste lucruri sa le fixam la finalul lunii iunie”, a declarat IOAN RUS.

Citeste si: MISIUNEA TEHNICA a FMI si CE soseste, marti, la BUCURESTI

O misiune tehnica a FMI, a Comisiei Europene si a Bancii Mondiale este prezenta la Bucuresti, pana pe 26 mai, pentru discutii tehnice privind reformele fiscale prevazute in CODUL FISCAL, inclusiv reducerea TVA, precum si planul de masuri de reforma in economie, angajamente prevazute in programul cu institutiile financiare internationale.

Sursa foto: gandul.info