FMI a lansat un AVERTISMENT DUR: ROMANIA ar putea sa nu-si indeplineasca TINTA de DEFICIT

Critici dure in RAPORTUL FINAL de la incheierea vizitei efectuate de delegatia FMI in Romania. In analiza expertii Fondului Monetar International (FMI) trag un semnal de alarma asupra REDUCERII de IMPOZITE si TAXE, informeaza Agerpres.

Acestia sunt de parere ca, astfel, Romania ar putea sa nu isi indeplineasca TINTA de DEFICIT.  Oficialii FMI avertizeaza ca guvernul ar putea avea un DEFICIT BUGETAR mai mare de 3% din PIB in 2016.

CITESTE SI: ILUZIA UNUI ACORD “FLEXIBIL” A FOST SPULBERAT DE REPREZENTANTII DELEGATIEI FMI

“Pentru anii 2016 si 2017, politicile adoptate si cele care se intentioneaza a fi adoptate — o combinatie de reduceri masive de impozite si taxe si de majorari salariale — vor impinge DEFICITUL FISCAL pana aproape de 3% din PIB in anul 2016, si peste acest nivel in 2017 daca nu sunt identificate masuri compensatorii sau daca nu se intampla din nou neexecutarea integrala a cheltuielilor de capital”, se arata intr-un comunicat semnat de seful misiunii FMI in Romania, Andrea Schaechter (FOTO), conform Agerpres.

FMI considera ca autoritatile de la Bucuresti trebuie sa se concentreze mai bine asupra reformelor structurale pentru a putea avea o crestere economica sustenabila.

Sursa foto: economica