FMI a numit-o pe Andrea Schaechter in postura de sef al misiunii pentru Romania

Andrea-Schaechter-FMI-romania

Fondul Monetar International (FMI) a desemnat-o pe germanca Andrea Schaechter in fruntea misiunii din Romania, aceasta luandu-i locul in aceasta functie lui Erik de Vrijer, care a “rezistat” in aceasta postura numai un an si trei luni.

Fondul Monetar International a schimbat seful misiunii din Romania, numind-o pe Andrea Schaechter in locul lui Erik de Vrijer. Schaechter a activat in perioada 2007-2009 in cadrul Comisiei Europene, apoi a lucrat  la Departamentul de Afaceri Fiscale, iar de curand a fost cooptata in cadrul Departamentului European din cadrul FMI.

Andrea Schaechter va superviza noul acord pe care tara noastra il va semna cu organismele financiare internationale. Luna iulie va fi una extrem de importanta pentru tara noastra, in conditiile in care in perioada 15-16 iulie Christine Lagarde, directorul general al FMI se va afla la Bucuresti, apoi intre 17 si 31 iulie o misiune FMI va sta in Capitala pentru a purta discutii cu autoritatile de la Bucuresti asupra detaliilor urmatorului program de asistenta.

Foto: Captura Youtube