FMI confirma DIFICULTATEA NEGOCIERILOR: Sunt unele CHESTIUNI NEREZOLVATE

Discutiile cu autoritatile romane vor continua de la sediul FMI din Washington, a anuntat joi institutia international. Misiunea FMI n-a plecat multumita de la Bucuresti:  au ramas unele chestiuni nerezolvate.

“Economia a continuat sa se consolideze si se estimeaza o crestere de 2,8% in acest an. Dezechilibrele bugetare au fost reduse iar deficitul de cont curent s-a mentinut la un nivel scazut. Echipele (FMI si CE – n.r) au avut discutii constructive cu autoritatile romane legate de asigurarea viitoarelor progrese si s-au pus de acord in legatura cu politici importante in acest sens. Totusi, o serie de aspecte au ramas in suspensie iar discutiile cu autoritatile romane in acest sens vor continua”, se mentioneaza intr-un comunicat FMI.

Citeste si: VICTOR PONTA: CAS REDUS, de la 1 octombrie, fara acordul FMI

Delegatiile Fondului Monetar International si Comisiei Europene s-au aflat in Romania in perioada 2-12 iunie pentru a treia evaluare a acordului stand by si a primei evaluari a programului preventiv privind balanta de plati a Romaniei cu Comisia Europeana.

Premierul Victor Ponta a declarat joi, intr-un interviu acordat Bloomberg, ca Fondul Monetar International a amanat pana in noiembrie a treia evaluare a acordului stand by de tip preventiv incheiat cu Romania.

Citeste si: VICTOR PONTA: Nu am DORMIT bine inaintea intalnirii de astazi cu delegatia FMI

Delegatia FMI se va intoarce in noiembrie la Bucuresti pentru a discuta pe marginea bugetului pe 2015, dar si asupra masurilor necesare pentru a face sustenabila reducerea taxarii muncii, a precizat seful Executivului.

Sursa foto: gandul.info