FMI critica dur PENSIILE SPECIALE ale parlamentarilor: Aceste privilegii pot COMPROMITE reformele are au imbunatatit finantele publice

FMI este ingrijorat de reintroducerea unor privilegii privind pensiile speciale, care in trecut au fost o povara fiscala semnificativa, a declarat reprezentantul FMI in Romania, Guillermo Tolosa, referindu-se la proiectul privind pensiile speciale pentru parlamentari, informeaza B1 TV.

“In trecut, pensiile speciale au fost o povara fiscala semnificativa pentru Romania. Eliminarea unor astfel de regimuri cu peste patru ani in urma a reprezentat un pas important spre restabilirea viabilitatii sistemului de securitate sociala. Vedem cu ingrijorare restaurarea treptata a acestor privilegii si o compromitere a reformelor care au imbunatatit finantele publice”, afirma Tolosa.

CITESTE SI: SCANDAL in PLEN: PARLAMENTARII si-au VOTAT PENSIILE SPECIALE. UPDATE

Nu cu mult timp in urma, Guillermo Tolosa critica intr-o conferinta de presa actualul proiect de Cod Fiscal, cerand sa se renunte la o parte din masurile de relaxare fiscal, pentru ca astfel Romania ar putea sa rateze tinta de dificit si sa avem un deficit de peste 3%, ceea ce ne-ar crea probleme atat cu FMI cat si cu Comisia Europeana.

CITESTE SI: IOHANNIS, despre legea PENSIILOR pentru PARLAMENTARI: Voi face o ANALIZA PROFUNDA

Parlamentarii si-au votat, marti, cu o larga majoritate pensiile speciale. Potrivit proiectului de lege, un parlamentar cu un mandat ar urma sa primeasca o astfel de indemnizaţie de aproximativ 1.550 de lei, cel cu doua mandate ar primi 3.100 de lei, iar cei cu minimum trei mandate ar castiga, in plus, aproximativ 4.600 de lei.

Sursa foto www.economica.net