FMI este ingrijorat de modificarile la CODUL PENAL si solicita Guvernului masuri sustenabile

Membrii delegatiei tehnice a Fondului Monetar international (FMI) si a Comisiei Europene (CE) sunt ingrijorati de MODIFICARILE la CODUL FISCAL. Conform unor surse citate de mas media, reprezentantii FMI, aflati in Capitala, solicita Guvernului sa ia MASURI SUSTENABILE, in caz contrar fiind de parere ca guvernantii se vor ingloda in datorii.

La iesirea de la discutiile cu reprezentantii FMI, deputatul PNL GHEORGHE IALOMITIANU a spus ca daca se vor adopta modificarile la CODUL FISCAL, Guvernul va fi obligat sa taie din cheltuieli.

CITESTE SI: MISIUNEA TEHNICA a FMI si CE soseste, marti, la BUCURESTI 

Reprezentantii FMI si cei ai Comisiei Europene ne-au rugat in mod disperat sa nu adoptam CODUL FISCAL propus de VICTOR PONTA. Romania isi pierde increderea pe pietele financiare, deficitul bugetar va fi depasit peste 3 la suta si e pacat ca in momentul de fata Romania e stabilizata din punct de vedere financiar. Romania are o incredere destul de mare pe pietele financiare si acest COD FISCAL ar elimina aceste avantaje”, a declarat GHEORGHE IALOMITIANU, deputat PNL.

“FMI ne-a spus ca daca se adopta acest COD FISCAL Guvernul va fi obligat sa taie cheltuieli, si sa mareasca alte impozite si taxe. PNL ul a spus prin vocea mea ca responsabilitatea CODULUI FISCAL e a lui VICTOR PONTA. Sa-i ceara lui Victor Ponta si Ministrului de Finante sa iasa public si sa-si ceara scuze romanilor ca a pregatit un COD FISCAL in mod superficial si nerealist”, a mai adaugat acesta.

CITESTE SI: TEODOROVICI, despre IMPOZITAREA BACSISULUI: RENUNTAM DEFINITIV LA ACEASTA MASURA 

Delegatia FMI si CE a sosit in Romania pentru o noua evaluare a acordului preventiv si va ramane pana pe 26 mai. Reprezentantii Fondului Monetar International  si Comisiei Europene vor analiza si masurile de REDUCERE a TVA la alimente de la 1 iunie si taierile de taxe si impozite prevazute in proiectul noului COD FISCAL.

Sursa foto: economica.net