FMI nu a discutat despre disponibilizari cu reprezentantii sindicatelor

FMI: Economia Romaniei se recupereaza mai lent, cu minusuri la absorbtia fondurilor UE, infrastructura si companii de stat

Reprezentantii Fondului Monetar International (FMI, ai Bancii Mondiale (BM) si ai Comisiei Europene (CE) s-au intalnit cu reprezentantii sindicatelor, insa nu au abordat subiectul disponibilizarilor, desi se afla pe agenda de lucru.

Declaratia a fost facuta de vicepresedintele Blocului National Sindical (BNS), Ion Pisc, care a precizat ca estimarile facute de sindicate indica desfiintarea a 10.000 de locuri de munca, pana la sfarsitul acestui an.

“Desi subiectul disponibilizarilor nu a fost discutat in cadrul intalnirii cu expertii FMI, estimarile noastre arata ca pana la finele anului riscam sa ne confruntam cu pierderea a pana la 10.000 de locuri de munca. Cel mai grav este insa faptul ca nu exista solutii pentru reconversia profesionala a salariatilor disponibilizati”, a spus Pisc, citat de Agerpres.

Totodata, reprezentantul BNS s-a declarat nemultumit de faptul ca Guvernul face trimitere la FMI, iar FMI la Guvern cand este vorba de lamurirea problemelor cu care se confrunta economia tarii.

“Guvernul spune ca nu se tine FMI de cuvant, iar FMI , la randul sau, sustine ca sindicatele trebuie sa discute cu Guvernul despre problemele cu care se confrunta economia Romaniei”, a afirmat vicepresedintele BNS.

O echipa a FMI, condusa de Andrea Schaechter, se afla in vizita in Romania in perioada 17 – 31 iulie.