FOCAR de HEPATITA intr-o localitate din SUCEAVA. Toti bolnavii sunt COPII cu varste intre 5 si 12 ani

Un focar de hepatita acuta virala de tip A se inregistreaza in localitatea suceveana Burla, unde s-au imbolnavit 12 copii cu varste intre 5 si 12 ani, primele cazuri de imbolnavire fiind semnalate in urma cu doua saptamani.

Directorul adjunct al Directiei de Sanatate Publica Suceava, medicul epidemiolog Catalina Zorescu, a declarat, miercuri, ca un focar de hepatita acuta virala de tip A se inregistreaza in localitatea suceveana Burla, unde 12 copii cu varste cuprinse intre 5 si 12 ani au fost diagnosticati cu aceasta boala.

CITESTE SI: ALERTA in SUCEAVA! Focar de HEPATITA in doua comune, 16 copii sunt in spital

Doi dintre copii sunt prescolari, restul sunt elevi, iar evolutia acestora sub tratament este favorabila, a mai spus Catalina Zorescu. Ea a precizat ca primele cazuri de imbolnavire s-au inregistrat la jumatatea lunii septembrie, iar pana in prezent au fost vaccinati 80 de copii care au intrat in contact direct cu bolnavii.

Zorescu a spus ca scoala din care provin copiii diagnosticati cu hepatita acuta virala are autorizatie sanitara de functionare si are asigurata apa curenta, DSP Suceava distribuind in aceasta unitate substante dezinfectante pentru dezinfectie.

CITESTE SI: Infectii intraspitalicesti cu stafilococul auriu la Maternitatea Radauti

“Focarul de hepatita acuta virala de tip A este in evolutie, dar este monitorizat permanent atat de medicul de familie din localitate, cat si de medicii epidemiologi”, a mai spus Zorescu.

Sursa foto: realitatea.net